Karadeniz Ereğli’de ‘Başkanlar zirvesi’

Karadeniz Ereğli’de ‘Başkanlar zirvesi’

Karadeniz Ereğli’de ‘Başkanlar zirvesi’

Nisan ayında kısa adı (ZONÇEB)olan Zonguldak Valiliği Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği Başkanlığına seçilen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, birliğe üye olan bölgedeki Belediye Başkanlarını Kdz. Ereğli’de bir araya getirdi. 21 Belediye Başkanının buluştuğu toplantıdan Zonguldak için birlik mesajı çıktı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Belediye ve ZONÇEB Birlik Başkanı Hüseyin Uysal, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmasına birliğin geçmiş dönem başkanı olan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e teşekkür ederek başlayan Başkan Uysal, ZONÇEB’in yeni döneme kurumsallaşma hamlesi ile başlayacağını söyledi.

Bu yönde ilk adımı birliğin resmi internet sitesinin hayata geçirilerek ve kurumsal logo çalışmasıyla atacaklarını söyleyen Başkan Uysal, “Tüm belediyeler olarak Tombaklar mevkiindeki depolama alanına taşınan çöplerin yerinde ayrıştırılmasına önem vermeliyiz. İleriye dönük hedeflerimizin başında ise belediyelerimizi atıklarımızdan gelir elde eder hale getirmek var” dedi.

Başkan Uysal ayrıca, 5 Haziran Çevre günü öncesinde çöplerin evden alınışı ve son aktarma istasyonuna ulaşımı ve enerjiye dönüşümü ile ilgili hikayeyi konu alan “Atık yolculuğu “adı ile Ereğli’de düzenlenecek etkinliğe tüm belediye başkanlarını davet etti.

FARİZOĞLU BİLGİLENDİRME YAPTI

Düzenlenen toplantıda ZONÇEB Birlik Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Hakan Farizoğlu, bilgilendirme sunumu yaparken söz alan belediye başkanları da görüş, öneri ve düşüncelerini paylaştı.

BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ

Ereğli Belediye ve Birlik Başkanı Hüseyin Uysal önderliğindeki toplantıdan Zonguldak için birlik mesajı çıktı. Toplantıya katılan 21 Belediye Başkanı, belediyeler arasında işbirliği ve yardımlaşma sağlanması konusunda karar aldı.

TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM OLDU

Başkan Uysal’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun,Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin,Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam,Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal,Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan,Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş,Bakacakkadı Belediye Başkan Vekili İlyas Özbay ve Karaman Belediye Başkan Vekili Cemal Karakoç’un yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları ve ZONÇEB yönetimi katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER