Karadenizliler horonla coştu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen gecede Karadenizliler horon eşliğinde doyasıya eğlendi.

Karadenizliler horonla coştu
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen gecede Karadenizliler horon eşliğinde doyasıya eğlendi.

Kdz. Ereğli Trabzonlular Derneği tarafından Sevgi Barış dostluk Düğün Salonu’nda ‘Karadenizliler Gecesi’ düzenlendi. Geceye sanatçı olarak Beşköylü Adem Ekiz, Onur atmaca, Pelin Karaağaçlı, Nuri Taş, kemençede Hakan Sarı, tulumda Emrah Başkan ve kavalda Mecit Yılmaz sahne aldı.Çok sayıda Karadenizlinin katılığı geceye AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Trabzon Köprübaşı Trabzonlular Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu, İstanbul Göktürk Trabzonlular Derneği Başkanı Evren Sancar, Zonguldak Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Mustafa Onay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen geceye katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile diğer davetliler çalan horon eşliğinde oynayıp eğlendi. Kdz. Ereğli Trabzonlular Derneği Başkanı Tevfik Yıldız gecede amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyledi. Yıldız konuşmasında şunları söyledi; “Bu gün burada Trabzonlular Derneği olarak bir eksikliği hissettiğimizden ‘Karadenizliler Birlik ve Beraberlik Gecesi’ adı altında bir etkinlik düzenledik. Buraya diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını, örneğin; Ardahanlılar, Yeniceliler, Kars Kafkas, Sivaslılar gibi dernekleri de davet ettik. Tam anlamıyla Karadenizliler birlik ve beraberliğini pekiştirmek istedik. Hem de eğlenmek ve deşarj olmak adına bu bir ihtiyaçtı. Tabi bunu Ereğli’de tam anlamıyla sağlayabildik mi? Bu anlamda biraz serzenişte bulunalım; maalesef Ereğli’de ‘Şuralı, buralı’ diye bir şey var. Ne dediğimi anladınız. O anlamda biraz sıkıntı var. Biraz o anlayışı yok edelim istedik. ‘Karadeniz’in doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine herkes davetlimizdir’ dedik. Kim nereli olursa olsun, bizim kardeşimizdir. Biz bir ağacın dallarıyız. Onun için biz herkesi seviyoruz. Trabzonlular Derneği olarak yaptık ama adına ‘Karadenizliler Gecesi’ dedik. Biz Karadeniz’in doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine herkesi hemşerimiz sayıyoruz.”

Trabzonlular gecede sanatçıların söylediği türküler eşliğinde uzun süre eğlenerek stres attı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER