Karakulak´tan Rektör Özer´e ziyaret

Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karakulak 11 Mart 2016 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret etti.

Karakulak´tan Rektör Özer´e ziyaret
Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karakulak 11 Mart 2016 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Derneğin Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Harun Sezgün ile Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer de hazır bulundular. Dernek Başkanı Mehmet Karakulak üniversitenin akademik çalışmalarının Zonguldak özelinde yoğunlaşmasından duyduğu memnuniyetin altını çizerek, “Bülent Ecevit Üniversitesi isminin yurtiçinde ve yurtdışında son derece saygın bir marka haline geldiğini görmek bize gurur veriyor. Yurtdışında yaşayan Zonguldaklılar olarak şehrimizin böylesine önemli çalışmalarla ismini anılır hâle getirdiğiniz için başta şahsınıza ve tüm çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Zonguldak’ın sorunlarını ilmî çalışmalarınızın merkezine yerleştirmiş olmanız bizleri ayrıca memnun etmektedir. Üniversiteniz yayınevinin yayımladığı çalışmaların şehrimizin geleceğine yön vermesini ve Zonguldak için güzel bir geleceğin oluştuğunu görmeyi temenni ediyorum. Son bir teşekkürü de Üniversitenizin desteği ve akademisyenlerinizin çalışmaları ile devam eden Zonguldak’tan Almanya’ya Göç Hikâyeleri başlıklı araştırma için etmek isterim. Bizim gibi Avrupa’da yaşayan bölge insanının macerasına ışık tutan bu çalışmayı son derece anlamlı buluyorum.” şeklinde konuştu.
Bölge insanının yurtdışında sivil toplum olarak varlığını ortaya koymasından son derece memnuniyet duyduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Özer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle bölgemizi ve bölge insanını yurtdışında temsil ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Üniversitemiz içerisinde bulunduğu topluma karşı büyük bir duyarlılık ve sorumluluk duygusu taşımaktadır. Bu sebeple Zonguldak özelinde tarih, edebiyat, sosyoloji, ekonomi, strateji başlıklarında çalışmalar yürütüyoruz. Şu ana kadar Üniversitemiz destekleri ile akademisyenlerimiz çok kıymetli çalışmalar ortaya koydular. Biz bunlarla yetinmeden yeni projeler geliştirme hususunda büyük bir gayretin içerisindeyiz. Pek çok farklı disiplinden bilim insanının Zonguldak’ın dünü, bugünü ve yarını için projeksiyon niteliğinde çalışmalar yürütmesine ön ayak oluyor, bu çalışmaları en güçlü biçimde destekliyoruz. İlerleyen dönemde bu anlamda yeni projeleri de hayata geçireceğiz. Bu görüşme vesilesi ile sizin şahsınızda Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneğine, çatınız altında faaliyetlerini yürüten diğer sivil toplum kuruluşlarına ve bölgemizle ilgili çalışmalarımıza destek olan diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Görüşme, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından konuklara ziyaret anısına verilen hediyelerle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER