Karayolu sorunları masaya yatırıldı

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından, Zonguldak Karayolu Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri isimli konferans düzenlendi.

Karayolu sorunları masaya yatırıldı
Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından, Zonguldak Karayolu Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri isimli konferans düzenlendi. 
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ın katılımıyla düzenlenen konferansta Zonguldak karayolları ve ulaşım sıkıntıları hakkında bilgiler verildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ın zor bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, “Zonguldak özel bir şehir, ancak şehirleşirken çok dar bir noktada şehirleşmişiz. Özellikle karayolu ulaşım sorunu gelişen zaman içerisinde had safhaya ulaşmış. Bu konuda içinde bulunduğumuz şuanda da çok büyük sıkıntılar çekiyoruz” dedi.
Ardından sunum şeklinde konferans veren Karayolları eski Baş Mühendisi ve Avrasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şenol Kuşçu, konferans katılımcılarına Zonguldak karayollarının tarihi hakkında bir takım bilgiler verdi. Zonguldak’ta ulaşım konusunun sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Kuşçu, Zonguldak coğrafyasının ülkenin yol yapma konusunda en zor coğrafyaya sahip olan şehir olduğunu söyledi. Ulaşım sorunları ve çözüm önerilerinde de bulunan Prof. Dr. Şenol Kuşçu, Zonguldak’ın ulaşım sorununun çözülmesi için Zonguldak merkeze ay şeklinde bir çevre yolu yapılması gerektiğini belirtti. Bu çevre yolunun içeriden bağlantılarla mahallelere bağlanabileceğini vurgulayan Kuşçu, bu şekilde şehirde yeni iskan alanı sınırlanmış olacağını ve şehrin transit trafikten arınmış olacağını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER