KARDEŞ KENT DÜREN EREĞLİ TSO´YU ZİYARET ETTİ

Karadeniz Ereğli´nin kardeş kenti Dürenden gelen resmi heyet
Karadeniz Ereğli´de ziyaretlerine devam ediyor. Düren Belediye Başkanı Paul Larue, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal ile beraber Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Meclis Başkanı Faruk Yazıcı´yı ziyaret etti.

KARDEŞ KENT DÜREN EREĞLİ TSO´YU ZİYARET ETTİ



Karadeniz Ereğli´de ziyaretlerine devam ediyor. Düren Belediye Başkanı Paul Larue, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal ile beraber Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Meclis Başkanı Faruk Yazıcı´yı ziyaret etti.

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen ziyarete Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal da katıldı. Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Yönetim Kurul Üyesi Sertan Yalçın ve  Selçuk İnceoğlu ile görüşen Düren Belediyesi heyeti karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

AMACIMIZ, BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ, TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK

Karadeniz Ereğli´nin misafirperver bir  yapıya sahip olduklarını belirten  TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı şunları söyledi; ´´Almanya’nın Düren şehrinden bir heyet olarak şehrimize gelen Sayın başta Başkanım olmak kaydıyla tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Şehrimizi inşallah iyi bulmuşlardır. Kendilerine misafirperverliği kendilerine yapmaya çalışıyoruz. Bizlerinde amacı ileri ki dönemlerde bu birlik beraberliğimizi, ticari ilişkilerimizi geliştirmek. Kendilerine kısmet olursa bizlerde aynı şekilde ileri ki dönemlerde iadeyi ziyarette bulunacağız.´´ dedi

DÜREN BELEDİYE BAŞKANI LARUE: TİCARİ ANLAMDA BİRBİRİMİZE ÇOK BENZİYORUZ´´

Almanya´nın Düren Belediye Başkanı Paul Larue, mevkidaşı Opr.Dr.Hüseyin Uysal´a teşekkür ederek sürdürdüğü konuşmasında şunları dile getirdi; ´´Hüseyin Bey’e ve Sayın Yazıcı Bey´e olarak teşekkür etmek istiyorum. Bu davetiyeyi, bu fırsatı verdiğiniz için, bu imkanı değerlendirebildiğimiz için çok teşekkür ediyorum. Bizim Belediyemiz Sizin Belediyeniz Ticaret ve Sanayi Bölümünde baya birbirine benziyor.

Türk kökenli vatandaşların birçoğu bizim sanayimizde çalışıyor. Her bölümde bir çok katkıda bulundular. Bu da bizim için ortak bir nokta.

Dün Hüseyin Bey’in konuşmuş olduğu gibi Almanya´daki Köln konsolosluğu ile beraber bir konferans ayarlamak istiyoruz. Ticari sanayi bölümünden sizlerden ve bizim orada çalışan insanlarımızın bir araya gelmesi ile güzel çalışmalar gerçekleştirmek için bir anlaşma yapılacağını düşünüyorum. ´´ dedi.

KDZ.EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL: TİCARETİMİZİN VE SANAYİMİZİN GELİŞECEĞİNİ UMUYORUM ´´

Düren Belediye Başkanı Paul Larue´nin ilçede olduğu süre boyunca her akşam  bir araya geldiklerini ve farklı konularda sohbetlerinin olduğunu belirten Karadeniz  Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, dün akşamda birlikte olduklarını belirterek şunları dile getirdi;Bir Belediye Başkanının görevlerinden bir tanesi de, o yörenin ekonomisini geliştirmektir. Bu yüzden  Karadeniz Ereğli TSO  ziyaretlerini çok önemsediler. Çok memnun kaldılar. Bunun sadece kültürel boyutlarda kalmaması, sadece şehrimizi tanımaları değil ticari birlikteliğinde devamı için bizler bunu son derece önemsedik. Bu, atılan adımlardan bir tanesi olacak. Sayın Başkanımızın dediği gibi, bunu daha ilerleyen günlerde,  bu çatının altında kongreler ve toplantıların dışında neler yapabiliriz? gibi soruları paylaşıp ve yapacağımız konularını çoğaltıp bir araya geleceğiz. Ben ticaretimizin ve sanayimizin gelişeceğini umuyorum çünkü, bizlere anlattığı kadarıyla, kendi şehirleri ile bizim şehrimiz arasında ortak bir şehir yapısı özelliği varmış.  dedi.

Ziyaretin ardından,  Karadeniz Ereğli TSO Meclis Başkanı yazıcı günün anısına Düren Belediye Başkanı Paul Larue´´ne plaket takdiminde bulundu.

Alman Heyette Almanya´ya özgü eserleri Başkan Yazıcı ve Yönetim Kurulu üyelerine takdim etti.

Gerçekleştirilen ziyarete, Almanya´nın Düren Kenti Belediye Başkanı Paul Larue´nin yanı sıra  Gençlik Hizmet Komisyonu Başkanı,  Hıristiyan Demokrat Parti´nin Yedek Başkanı Thomas Flobdorf, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Henner Schmidt, Belediye Başkan Vekili ve Özgür Demokrat Parti´nin Başkanı Karl Hubert Cremer, Kardeş Kent Sorumlusu SertapTonk, Duren- Kdz Ereğli Derneği üyesi Jo Kallscheuer ve Düren Devlet Hastanesi Başhekimi, Mide ve Bağırsak Uzmanı Dr.Serhat Aymaz da katıldı.



Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2014, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER