KARTAL TEPKİ GÖSTERDİ…

KARTAL TEPKİ GÖSTERDİ…

gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında Türk Metal Sendikası tarafından düzenlenen gecede AK Partinin Ereğli belediye başkan adayı Hüseyin Uysal’a verilen tam destek ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Sendika Başkanı Yusuf ziya Odabaş’ a tepki gösterdi.

Kartal beraberinde ilçe yöneticileri, il genel meclis üyesi adayları ve partililer ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında Erdemir’de yetkili Türk Metal Sendikası Şube Başkanının kendi kişisel hırslarının peşinde ve intikamcı duygularının esiri olarak, Erdemir’in yarım asırda oluşan kültürüne ters bir çabanın içine sürüklendiğini belirterek şunları söyledi. “ Erdemir 15 Mayıs 1965 tarihinde ilk üretimin başlamasıyla birlikte bölgemizin ve ülkemizin gözbebeği kuruluşlarından biri olmuştur. Erdemir yaklaşık yarım asırdır Kdz. Ereğli’nin ekonomik, sosyo-kültürel yaşamına damgasını vurmuş ve Kdz. Ereğli’de yaşayan tüm toplumsal kesimlerin, siyasi çevrelerin de büyük ölçüde özümseyip benimsedikleri, kendine has, çağdaş, demokratik bir ekol oluşturmuştur.

ERDEMİR EREĞLİ’DİR, EREĞLİ ERDEMİR’DİR

Erdemir kültürü de denilen bu ekolün oluşması elbette ki kolay olmamış, emek-sermaye, işçi-işveren ilişkileri çerçevesinde, dünya ve Türkiye konjöktürünün, Erdemir’ e de yansıyan yönüyle bir sürü bedel ödenmiş, acılar, kırılmalar yaşanmıştır. Bu tarihsel süreçte ortaya çıkmış bir gerçek vardır. Erdemir Ereğli’dir, Ereğli Erdemir’dir. Bu gün gerek işçi, gerek işveren ve gerekse de Erdemir ‘den emekli binlerce insan bu sürecin bizzat tanığıdır.Bu yalın gerçeği hiç ama hiçbir kimse değiştiremez.

TOPLUMSAL HUZURU BOZACAK BİR TAKIM OLUMSUZ GELİŞMELER YAŞANMAKTADIR.

Ancak ne var ki son günlerde Erdemir’in ve Ereğli’nin bu tarihsel gerçeğine ters, Erdemir’ de çalışma barışını tehdit eden, Ereğli’de toplumsal huzuru bozacak bir takım olumsuz gelişmeler yaşanmaktadır. Ne yazık ki Ereğli ve Erdemir’de çalışma barışını ve toplumsal huzuru bozacak gelişmenin başını Sayın Yusuf Ziya Odabaş çekmektedir.

CHP ADAYINA KARŞI, AKP ADAYINI DESTEKLEDİĞİNİ İLAN ETMİŞTİR

Erdemir’de yetkili Türk Metal Sendikası Şube Başkanı, kendi kişisel hırslarının peşinde, intikamcı duygularının esiri olarak, Erdemir’in yarım asırda oluşan kültürüne ters bir çabanın içine sürüklenmiştir. Sayın Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir’in çeşitli ünitelerinde, iş saatleri içinde işçilerle yaptığı toplantılarda 30 Mart 2014 Yerel Seçimleriyle ilgili Kdz. Ereğli’de açıkça taraf olarak CHP adayına karşı, AKP adayını desteklediğini ilan etmiştir.

23 YIL ERDEMİR’DE ÇALIŞMIŞ BİR İŞÇİ OLARAK AÇIKÇA SORUYORUM

Yine geçtiğimiz Cuma akşamı Erdemir emekçilerinin aidatlarıyla yapılmış Anadolu Otel’de ki yemekte, Kdz.Ereğli belediye başkanlığı seçiminde AKP adayını desteklediğini açıklamış, CHP ‘nin Belediye Başkan adayına da haksız bir şekilde saldırmış, demogojik söylemlerle Erdemir işçilerini ve Kdz.Ereğli kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır.CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı olarak ve de 23 yıl Erdemir’de çalışmış bir işçi olarak açıkça soruyorum. Erdemir fabrika sahası içinde ne zamandır siyaset yapılıyor? Bu tutum her şeyden önce Erdemir’in geleneklerine, kültürüne terstir.

SİYASİ DÜŞÜNCELERİNE SAYGISIZLIKTIR

Erdemir ‘de çalışan binlerce insanın siyasi düşüncelerine saygısızlıktır. Erdemir çalışanlarının özgür iradelerini yok sayan, onları sürü mantığı ile değerlendiren bir anlayıştır ve hem Erdemir’de çalışma barışını bozan, hem de Ereğli’de toplumsal huzuru bozan bir anlayıştır. Böyle bir anlayışın Erdemir’e hiç bir yararı olmayacağı gibi aksine Erdemir’e ve onun imajına zarar veren bir anlayış olduğu açıkça ortadadır.

EMEKÇİLERİN AYAĞINA DİKEN BATSA ÖNCE CHP VE POSBIYIK KOŞAR

Erdemir emekçileri açıkça bilmektedir ki ; Erdemir emekçilerinin ayağına bir diken batsa,önce CHP ve Kdz.Ereğli belediye başkanı sayın Halil Posbıyık yardıma koşar. Çünkü geçmişte öyle oldu, 30 Marttan sonra da öyle olacak.Emeğin ve emekçinin yanında olmak, onların kazanılmış hak ve çıkarlarını korumak, daha da geliştirmek CHP’nin asli görevidir.

KDZ.EREĞLİ’DE YAŞANAN HER OLUMSUZ GELİŞMEYİ HALİL POSBIYIK’A MAL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Sayın Odabaş, bir sendika başkanı, bir emek örgütünün başkanı gibi değil; aksine emeğin, emekçilerin her türlü kazanılmış ekonomik – demokratik- sosyal haklarına saldıran, kıdem tazminatlarına göz diken, taşeronlaşmayı , sendikasız ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştırmaya çalışan sicilli emek düşmanı AKP ‘nin bir yöneticisi gibi konuşuyor.Kdz.Ereğli’de yaşanan her olumsuz gelişmeyi Halil Posbıyık’ a mal etmeye çalışmak, Erdemir işçilerini ve Ereğli halkını aptal yerine koymaktır.

MALİYE, ÇALIŞANLARIN, EMEKLİLERİN VAKIFLARINA GÖZ DİKTİĞİNDE SORUMLUSU NASIL HALİL POSBIYIK OLUR?

Daha 14 ay önceden Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın DOĞAN, “ Dernekler ve Vakıflara alarm” başlıklı yazısında, Maliye’nin binlerce dernek ve vakfı tehdit eden vergi cezalarından bahsediyor. Gerçek bu iken, milyarlarca dolarlık soygun, yolsuzluk ve hırsızlığa güç yetiremeyen Maliye, çalışanların, emeklilerin vakıflarına göz diktiğinde sorumlusu nasıl Halil Posbıyık olur?

KÜRESEL EKONOMİK KRİZİ HALİL POSBIYIK MI ÇIKARDI?

AKP’nin uyguladığı ekonomik politikalar sonucu yüzlerce emekçi icralara düşüp, işinden, ekmeğinden edildiğinde sorumlusu nasıl Halil Posbıyık olur?Küresel ekonomik krizi Halil Posbıyık mı çıkardı? Erdemir’de 18 ay boyunca ücretleri %35 geriye Halil Posbıyık’ mı indirdi. Tersanelerde binlerce insanımızın işsiz kalmasının sorumlusu kim?

TTK’DA İŞÇİ SAYISI 18 BİNDEN 9 BİNLERE DÜŞTÜ

12 yıllık AKP iktidarında TTK’da işçi sayısı 18 binden 9 binlere düştü. Bunun sorumlusu kim ? Ereğli’yi, Zonguldak’ı bölgesel ya da sektörel teşvik ve desteklerden mahrum bırakarak, yatırımcının gelmesini engelleyenler kim?

CHP VE ONUN ADAYINA SALDIRIYORSUN.

Sayın Odabaş; Çanakkale zaferinden dem vurup “ Hepimiz tek yumruk, tek bilek olarak saldırmamız lazım” diyorsun. Sen ne söylediğinin farkında mısın? Nereye, kime saldırıyorsun? Siyasi partiler üstüyüz diyorsun. Her zaman emekçinin yanında olmuş CHP ‘ye ve onun adayına saldırıyorsun. Emekçilerin haklarına karşı savaş açmış AKP’nin adayına güç veriyorsun.

ÇALIŞANLARIN İŞ GÜVENCESİNİ SAĞLAMAKTIR

Sendikanın görevi Erdemir işçilerinin ekonomik, sosyal haklarını, sendikal hak ve özgürlüklerini koruyup geliştirmek, çalışanların iş güvencesini sağlamaktır.

ERDEMİR ÇALIŞANLARI VE ERDEMİR’LE HİÇBİR SORUNU YOKTUR, OLAMAZDA

CHP’nin ve Halil Posbıyık’ın Türk Metal Sendikasıyla, Erdemir çalışanları ve Erdemir’le hiçbir sorunu yoktur, olamazda. Biz her zaman Sayın Odabaş’a, Türk Metal’e, Erdemir’e ve emekçilerine saygı içinde olduk.Kdz.Ereğli Belediyesinin ve Halil Posbıyık’ın Ereğli’ye gelecek tüm yatırımcılara ve Erdemir’in tüm yatırımlarına kapıyı sonuna kadar açtığını ilgili çevreler yakından biliyor. Günah keçisi arıyorsan, destek verdiğin AKP’ye bakacaksın.

EN ÖNDE CHP VE HALİL POSBIYIK VARDI.

Türk Metal’in Erdemir özelleştirilmesine karşı verdiği mücadelede yanında en önde CHP ve Halil Posbıyık vardı.Erdemir’de ücretler %35 indirildiğinde Erdemir emekçilerinin yanında en önde CHP ve Halil Posbıyık vardı.Hayatlarının hiçbir bölümünde emeğin ve emekçinin yanında olmayan, AKP kimliği altında emeğe düşmanlık yaptığının farkında bile olmayan, kendi kişisel ikballeri için AKP’de siyasete soyunanların Erdemir işçisine hiçbir hayrı olamaz.

ERDEMİR EMEKÇİLERİNİN ÖZGÜR SİYASİ DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYUYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, 90 yıldır Türkiye’nin birleştirici gücü olan, varlık nedeni işçinin emekçinin, ezilenlerin, yoksulların haklarını savunup geliştirmek olan CHP ‘nin Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak Erdemir emekçilerinin özgür siyasi düşüncelerine saygı duyuyoruz. Erdemir emekçilerinin hiçbir baskı altında kalmadan, özgür iradelerini sandığa yansıtacaklarından hiçbir kuşkumuz yoktur.

Erdemir emekçileri şunu açıkça bilmelidir ki; CHP Varsa Türkiye için Var,CHP Varsa Ereğli için Var, CHP Varsa Herkes için Var, Biz varsak herkes için varız,Gün Cumhuriyet düşmanlarına, emek düşmanlarına karşı birlik günüdür.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 14:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
recep
recep - 10 yıl Önce

yemezlerrrr erdemirden oy yok

SIRADAKİ HABER