Kaya, İşçiyi bölmeyin ,Tüm taşeron işçilere kadro verin

Kaya, İşçiyi bölmeyin ,Tüm taşeron işçilere kadro verin

Kaya, İşçiyi bölmeyin ,Tüm taşeron işçilere kadro verin

Hizmet-İş sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın önderliğinde başlatılan Kamuda Taşeron’un kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Herkes sendikalı olsun diye büyük çaba gösterdik, üyelik işlemlerinde hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, her zaman ve her platformda birlikten kuvvet doğar anlayışıyla hareket ettik, gelin gün birlik günüdür, yarın çok geç olabilir “ dedi.

Kaya, Tüm taşeron işçilere, hiç kimseyi ayırmadan, bölmeden bir defaya mahsus kadro verilmesinin gerektiğini belirterek, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Önderliğinde başlattığımız Kamuda Taşeronun Kadroya alınmasıyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşlar bizler omuz omuza onurumuzla dik duruşumuzla herkes sendikalı olsun birlikten kuvvet doğar anlayışıyla hareket ettik, üyelikler yaparken ayrım yapmadık ben sağlık personeliyim lakin bu ayrım kabullenilir gibi değil, iş barışı diye bir şey kalmayacak eğer bir hak verilecek ise herkese eşit adil verilmelidir. Her platformda bunu konuşmakta bunu muhataplarımıza kabul ettirmeye çalışıyoruz. Bizim önümüzde bir tek engel var oda halinden memnun olanlar gün birlik günüdür yarın çok geç olabilir ve bir ayrım olacak almaması için gelin hep birlikte mücadele edelim, Kamuda çalışan taşeron işçinin asılı yardımcısı olmaz. Nasıl devlet memurlarının 4B’lisi 657’lisi oluyorsa ve hepsi kadroluysa temizlik bilgi işlem güvenlik hasta taşıma yemekhane teknik personel güvenlik hepsi de asil işçidir. Hastaneye hasta olan gelir ilk karşılayan hasta yönlendirme arkadaşlarımız karsılar. Sıra almaya gelir, polikinliğine gelir, hasta yatar tedavi görür hastanın, faturasını kurumun para kazanması için tüm islerini bilgi işlem arkadaşlarımız yapar. Hastanın ve hastane çalışanının güvenliğini güvenlik arkadaşlarımız korur. Hastanın servise yatmasını röntgen çekilmesi tahlili ve tüm islerini hasta tasıma arkadaşlarımız yapar. Hastanın ve hastane çalışanının yemeğini yemekhane çalışanı arkadaşlarımız yapar. Hastanın yattığı yatağının bakimi hastanenin bakimi her şeyi teknik personel arkadaşlarımız yapar. Hastanın ve hastanenin tüm hijyeni temizliği bakimi dezenfektasyonu ve tüm hastanenin ağır islerini temizlik personeli arkadaşlarımız yapar. Şimdi soruyorum arkadaşlar, Bu işler hastanın, hastanenin ve Bakanlığın asil işi değil de marketin veya bakkalın işimi lütfen işçiyi bölmeyin bir defaya mahsus tüm taşeron işçilere kadro verin taşeron işçiler olmaz ise tüm hastaneler çalışmaz”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER