Kaya,çok mücadele ettik

Kaya,çok mücadele ettik

Kaya,çok mücadele ettik

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün tüm taşeron işçilere verdiği müjdenin ardından açıklamada bulunan Zonguldak Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Güven Kaya, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ üzerine düşeni yapmıştır. Taşeron işçi çoğunluk olarak her iş kolunda Hak-İş’i tercih etmiş umutları boşa çıkmamıştır burada mücadele eden sabırla bekleyen arkadaşlar hayırlı olsun. Demek ki mücadele azim ve sabırla mutla sona eriliyormuş” dedi.

ÇOK MÜCADELE ETTİK
 
Hak-İş olarak tüm Taşeron işçilerin kadroya geçmesi yönünde çok mücadele ettiklerini  ve bunun Müjdesini önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu´ndan aldıklarını belirten İl Başkanı Kaya şunları söyledi; “Kamuda Çalışma hayatının kanayan bir yarası olarak görülen Teşeron- (Alt İşverenlik) sistemi Kamuya ait kurum ve kuruluşlarda farklı standart uygulamalar neticesinde iş barışı ve düzeni bozulmaya başladığı bir dönemde mücadelelerimiz sonucunda 6552 Sayılı Torba Kanunla taşeron işçileri ve taşeron işçi çalıştırma konularında yapılan düzenlemeler, taşeron işçilerine getirilen güvence ve yeni haklar 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak bir adım atıldı. Bunun neticesinde gerek Sivil Toplum Örgütleri gerekse sendikalar ile istişare edilerek kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin sendika örgütlenmeleri sağlanarak toplu sözleşme hakkı için çalışmalarımızı başlattık ve devam ettirdik.
 
TAŞERON İŞÇİLERİMİZİN DAYANACAK GÜCÜ KALMAMIŞTI
 
Taşeron sistemi o kadar karmaşık bir yapıya bürünmüştü ki örgütlenme aşamasında özellikle İş kolları ile ilgili konularda ciddi sıkıntılar yaşadık. Ama mücadelemizi bırakmadık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gerek resmi gerek sosyal medya ile baskılarımızı devam ettirdik. Aynı kurumda çalışıp devlet işini yürüten tüm taşeron işçisi arkadaşlarımız artık dayanacak gücü kalmamıştı. Yıllardır bugünkü açıklamayı bekliyordu bizler ayrım yapılmadan hak ettiğimizi düşündüğümüz kadro için yıllardır mücadele ettik. Verilen mücadeleler nihayet hedefe ulaşmış oldu.
 
BAŞBAKANIMIZIN AÇIKLAMASIYLA HEDEFE ULAŞILDI
 
Hep savunduğumuz Kamuda kalkmalı talebimiz, bu gün Sayın Başbakanın açıklamasıyla hedefine ulaşmış oldu. Yani Kamu Kurumlarında çalışan bütün taşeron işçileri kadro güvencesine kavuştu. Kadro ile ilgili açıklayıcı detaylar Meclis Komisyonunda yakın bir zamanda açıklanacak. Bu mücadeleye katkısı olan, destek veren veya dua eden herkese teşekkür ediyoruz. Rabbim herkesten razı olsun. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na özellikle teşekkür ediyoruz. Taşeron işçi arkadaşlarımız ve ailelerine Hayırlı uğurlu olsun. HAK-İŞ üzerine düşeni yapmıştır.
 
HAK-İŞ´İ TERCİH EDENLERİN UMUDU BOŞA ÇIKMAMIŞTIR
 
Taşeron işçi çoğunluk olarak her iş kolunda hak-iş i tercih etmiş umutları boşa çıkmamıştır burada mücadele eden sabırla bekleyen arkadaşlar hayırlı olsun. demek ki mücadele azim ve sabırla mutla sona eriyormuş. Bu yolda Taşeronlardan Desteğini Esirgemeyen Çıktığı her platformda Taşeron işçilerin sorunlarından bahseden ve onların kadrolu olmasını isteyen Genel Başkanımız Mahmut Aslan ve Tecrübeli ekibine Sonsuz teşekkür ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 08:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
CİHAT
CİHAT - 8 yıl Önce

ne müjdesi Allahını seviyorsan güven kaya..belediyelerdekiler 3 sene sözleşme yapacakmış kadro madro yok..taşeron firmadan aldılar belediye kendi taşeron şirketini kuruyor fark falan yok..ayrıca maaş artışıda yok..bunun neresi güzel söylermisin ? kadro dediğin memurluk olur kadrolu işçilik olur kadro bunlardır 3 senelik sözleşmeli statüsü zaten geçici olduğunun kanıtıdır..bu insanlara iş güvencesi sağlandımı HAYIR..ee konuşmaya gerek vramı

hanfi altaş
hanfi altaş - 8 yıl Önce

Elinize yüreğinize sağlık başkan

SIRADAKİ HABER