Kaymakam Çay,En büyük destekçimiz Muhtarlarımız ve Vatandaşlarımızdır

Kdz. Ereğli’de Köylere Hizmet götürme birliği Nisan ayı olağan meclis toplantısı İlçe Kaymakamı İbrahim Çay Başkanlığında İl genel meclisi üyeleri ve Üye muhtarların katılımı ile gerçekleştirildi.

Kaymakam Çay,En büyük destekçimiz Muhtarlarımız ve Vatandaşlarımızdır

Kdz. Ereğli’de Köylere Hizmet götürme birliği Nisan ayı olağan meclis toplantısı İlçe Kaymakamı İbrahim Çay Başkanlığında İl genel meclisi üyeleri ve Üye muhtarların katılımı ile gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın yanı sıra il genel meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı. Saygı duruşunun bulunulmasının ardından Köylerdeki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve 5 yıllık süreç içerisinde yaptıkları yatırımlarda en büyük desteği Köy Muhtarları ve Köylüler tarafından verildiğini ifade eden Kaymakam İbrahim Çay, teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bilindiği üzere her köyümüze Bin metre kare parke yardımına karar verdik, Bu zaman İçerisinde erken bitiren olursa ilaveler yapıyoruz. Çimento yönünden hiçbir sıkıntımız yok. Muhtarlarımız talep ettikleri takdirde ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. İlçemizde yollarımızın tekrar gözden geçirilmek üzere KÖYDES projesinden 2 bin ton rotmiks malzemesi buna ilaveten de 55 kilometre yolumuz ikinci kat asfalt yapılmak üzere karar alınmıştır. Bunun 21 kilometresi özel idare bütçesinden geriye kalanı da Köylere Hizmet Götürme Birliğinden yapılacaktır. Yine ihalelerden sağlanan kırımlarla elde edilen 500 bin TL ve İl’den gelen parayı da takviye ederek Yalı boyu ve diğer bölgelerdeki 41,9 kilometrelik yolu da bu seneye yetiştirmeye çalışacağız ve ikinci kat asfaltını yapacağız. İlçemizdeki 100 kilometrenin üzerindeki bütün köy yollarımızı ikinci kat yaparak vatandaşlarımızın seri bir şekilde kullanmasını sağlayacağız.

“BİZ BİR LİRA VERDİK, ONLAR BEŞ LİRALIK İŞ YAPTILAR”

Benim görev yaptığım 5 yıllık süre içerisinde köylerde yaptığımız yatırımların en büyük destekçileri muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdır. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz 1 Lira verdik onlar 5 liralık iş yaptılar. Gidiyoruz kendimiz görüyoruz yağmurun altında yaşlı genç herkes canla başla çalışıyor. İnsan bunu görüp de çalışan muhtara yardım etmemek elde bile değildir. Hizmette durmak yoktur devamlılık vardır, çalışan muhtarımızın her zaman yanındayız. Arkadaşlarımız bizden talepte bulunduğu sürece ve çalıştıklarını gördüğümüz sürece yapılmayacak hiçbir şey yoktur. Yeter ki muhtarlarımız ve köylerimiz birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Okullarımız, sağlık kuruluşları ve camilerimizin çevre düzenlemesi ve yolları ile tertemiz olmalı. Her köyümüz tertemiz oluyor” dedi.
 
Toplantıda gündemde yer alan maddelerin yanı sıra 2015 yılı için birlik encümeni seçimi yapıldı. Yapılan Oylamada Birlik Encümen Üyeliğine Ali Tarakçı ile Kazım Beceren seçilirken, Encümenin diğer üyeliliklerine ise Dedeler Köyü muhtarı Durdu Acar ile Hasan kahyalar Köyü Muhtarı Fahri Demircan getirildi.Toplantı, oylamaların ardından sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER