Kaymakam Madenoğlu,İlçe Sorununu 4 Başlıkla topladı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığında ‘Karadeniz Ereğli İlçesi Birim Amirleri’ toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Madenoğlu,İlçe Sorununu 4 Başlıkla topladı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığında ‘Karadeniz Ereğli İlçesi Birim Amirleri’ toplantısı gerçekleştirildi. Madenoğlu, İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, toplantıya katılan 45 birim amiri ile bazı belediye ile oda başkanlarına hitaben yaptı konuşmada, 2 aylık görev süresinde Ereğli’nin bazı ‘kritik’ soranlarını belirlediğini söyledi.

SORUNLARI, 4 BAŞLIKLA TOPLADI

Madenoğlu, katılımcıların tek tek kendilerini tanıtmasının ardından yaptığı ‘giriş’ konuşmasında, belirlediğini ifade ettiği ‘trafik’, ‘eğitim’, ‘istihdam’ ve ‘köy yolları’ başlıklarına ilişkin şunları aktardı: “Önemli bir trafik sorunu var, çözümü için ciddi anlamda çalışmalar yapacağız. İlgili kuruluşlardan alınacak temsilciler ile ilçenin trafik sorununu masaya yatıralım. Sorunlar neden kaynaklanıyor, trafik akışı neden yoğun, yanlış uygulamalar var mı? Enine boyuna masaya yatıralım. Seçimlerden sonra yapacağımız bir toplantıda bu konuyu çözmeye çalışalım.

EĞİTİM VE İŞ KONUSU…

Okullarımızın çoğu ikili eğitime sahip, çift eğitim yapıyoruz bu da önemli sorunlarımızdan bir tanesi. Bunu da zamanla aşmaya gayret edeceğiz. İstihdam! İş alanlarının darlığı ve bazı kuruluşlara girmek için sıra beklemede oluşumuz başka iş alanları bulmada zorlanmamız kendi işimizi kurma konusunda isteksiz davranmamız buna benzer sorunlar istihdam ile ilgili sorunlar olarak ortaya çıkıyor.

KIRSALIN, SU VE ELEKTRİKTEN ÖNCE ‘YOL’ TALEBİ

Birçok köyümüzde kanalizasyon ve foseptik çukur yok. Yollarımızda sıkıntılarımız var, asfaltlanma oranı olarak baktığımızda gerçekten de iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Altyapı ve yolların iyileştirilmesi, kalitesinin arttırılması konusunda ve yeni yapılacak altyapı tesisleri ile birlikte bu konuda eksikliğimizi zaman içerisinde gidermek zorundayız. Çok önemli bir sorun Ereğli´yi Zonguldak´a bağlayan yolun halen bitmemiş oluşu önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu yoldaki çalışmalar da devam ediyor. Ereğli-Devrek yolu bu karayolu da bizim köylere gittiğimiz zaman vatandaşımızın suyundan, elektriğinden önce bu yolu dile getiriyor.

” BELEDİYE, ARAZİ ÜRETMELİ

Madenoğlu, üniversite öğrencilerinin varlığına değindiği konuşmasında, mevcut şartlarda ‘yurt’ probleminin yaşandığına dikkat çekti. Devri üniversiteye yapılan eski hastane arazilerinin ‘Ereğli Eğitim Kampüsü’ olarak kullanılmasıyla, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının daha artacağını işaret eden Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediyesi’nin arazi üretmesi gerektiğini yönünde değerlendirmede bulundu. Madenoğlu, “mevcut fakülteleri oralara taşıma yerine oralara yeni fakülteler açmalarını istemekte hastanenin o değerli yerini üniversiteye veren değerli halkımızın önemli bir beklentisi ve umudu olarak karşımıza çıkıyor, oralara yeni fakülteler açılması gereği de sorunlarımızdan bir tanesi” diye konuştu.

ERDEMİR’İN, SPOR TESİSİNDEN ÜCRET ALMASI KONUSU!!

Kaymamak Madenoğlu’nun, sorunların anlatılması yönünde verdiği direktifin ardından konuşması sırası gelen Ereğli İlçe Spor Müdürü Haydar Üzülmez, ilçedeki spor takımlarının, idman yapacak sahalarının azlığına değindi, ERDEMİR stadından ise ücret talep edildiği için zora girildiğini öne sürdü. Bazı katılımcımlar ise statta yürüyüş yapmak isteyenlerden de ücret talep edildiğini iddia etti. Madenoğlu, bu konuyla özellikle ilgileneceğini ifade etti. Toplantıya Ereğli Belediye Başkan Vekili İbrahim Cöbek, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan Yalçın, Deniz Ticaret Odası Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem bazı kurum ve kuruluş birim amirleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER