Kaymakamlığa yürüdüler,Muhtarımızın Arkasındayız

Kdz. Ereğli’de, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinin ardından Köyün yeni Muhtarı Recep Can hakkında İlçe Kaymakamlığı’na yapılan suç duyurusundaki iddiaların asılsız olduğunu iddia eden yaklaşık 50 kişi, Kaymakamlığa yürüdü.

Kaymakamlığa yürüdüler,Muhtarımızın Arkasındayız

Kdz. Ereğli’de, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinin ardından köyün yeni Muhtarı Recep Can hakkında İlçe Kaymakamlığı’na yapılan suç duyurusundaki iddiaların asılsız olduğunu iddia eden yaklaşık 50 kişi, Kaymakamlığa yürüdü.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı 700 nüfuslu Kaymaklar Köyü’nde, yerel seçimlerde yaklaşık 170 oy farkla muhtarlığı Recep Can’a devir eden eski muhtarın yakınlarının  5 şahit ile birlikte  Kaymakamlığa dilekçe verdiği ve  Can hakkında suç duyurusunda bulunulduğu iddia edildi.
Muhtar Can, iddiaya göre köyde bazı kişilere, “Mühür bende, istediğimi yaparım”, “Kaymakam benim arkamda” demiş ve yine iddiaya göre bazılarını da tehdit etmişti.
Kaymaklar Köyü’nde yaşayan kadın-erkek yaklaşık 50 kişi, ilçe merkezine gelerek, Muhtar Can hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söylemek istediklerini belirtip Kaymakam İbrahim Çay’ın makamına gitti.
İddialara ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Muhtar Recep Can’ın oğlu Yaşar Can, babasının üzerine atılan suçların iftira olduğunu öne sürerek şöyle konuştu: “2014 Yerel seçimlerinde Babam Recep Can Muhtarlığa aday oldu ve o süreçte diğer köylerde olduğu gibi Kaymaklar Köyünde de sıkıntılı bir ortam yaşandı. Sağ olsunlar güvenlik güçlerimiz sayesinde Hiçbir sıkıntı olmadı. Bizler Muhtarlık seçimini iyi bir farkla aldık, fakat diğer grup zaman, zaman biz Mühürü almasını biliriz değişik işlerle bu Mühürleri tekrar geri alırız. Kaymaklar köyü Muhtarlığı tabelası astık o tabelayı oradan indirmesini biliriz gibi çirkin laflar üretmeye başladılar gibi sözlerin söylendiğini iddia etti.

“KENDİLERİNE SİNDİREMİYORLAR”

15 yıldır eski muhtarın yapamadığını babasının, 6 aylık süreç içerinde yaptığını ve diğer muhalefet grubun bunu hazmedemediğini ifade eden oğul Can konuşmasını şu şekilde sürdürdü;´´ Babam,6 aylık bu süreç içerisinde Kaymaklar Köyü muhtarı olarak 15 yıldır eski muhtarın yapamadığını dört dörtlük yapıyor.6 ayda 3 okulun parkesinden tutun, yolların sorunundan ve su depolarından kısacası daha önce yapılmayan şeyleri yaptı. Tabi ki bu güzel yapılan işleri diğer muhalefet grup kendine sindiremiyor. Haklılar diğer seçimlerde beklenen ilgiyi alamayacaklar, Şu anda 130 oy farkla aldık, belki de diğer dönemde daha fazla fark yiyecekler. Belki adayda olamayacaklar” şeklinde konuştu.

“MUHTAR KÖYDE KAYMAKAMIN ASKERİDİR”

Babası Recep Can’a sözde vatandaşları tehdit ediyor, Mühür bendedir, Sultan benim gibi bazı hoş olmayan iftiraların atıldığını belirten oğul Can, babam kesinlikle öyle bir şey dememiştir, bizler dimdik ayaktayız,bu tarz kelimeler bizleri kesinlikle yıldırmaz, babam Kaymaklar Köyü muhtarı’dır, köye getireceği hizmete bakar, demek ki Babam insanlara kendini sevdirmiş, sonuçta muhtarlarda köylerde kaymakamı Temsil eder, muhtar köyde kaymakamın askeridir. Köylerde kaymakamın arkasında olmadığını hissettiren muhtar, köye ne getirebilir, o köyde güvenliği, huzuru sağlayabilir mi? ” dedi.

“BABAM ÖYLE BİR KELİME KULLANMAMIŞTIR”

Köyün büyüklerine’de seslenen Can,” Hiç kimse kaymakam benim arkamda, bürokrasi benim arkamda gibi kelimelerini yadırgamasın, Biz böyle bir kelime sarf etmedik ama öyle bir kelime sarf edilmiş olsa dahi Kaymakam muhtarın arkasında olmadıktan sonra hiçbir muhtardan başarı beklemesin Sayın Kaymakamımız, ama babam öyle bir kelime kullanmamıştır” şeklinde konuştu.

“BİZ HALK OLARAK MUHTARIMIZIN ARKASINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIZ”

Diğer Yandan kaymakamlık binası önünde konuşan köylü Saadettin Aydoğan, muhtarlık seçimlerinden bu güne gelen bir çekişmenin olduğunu söyleyerek, “biz halk olarak muhtarımızın arkasında olduğumuzu göstermek için Kaymakamlığa geldik. Bunun sebebi önceki siyasi olaylardan dolayıdır, öncesi muhtarlık seçimlerine dayanıyor. Muhtar hakkındaki suçlamalar iftiradır” diye konuştu.
Aynı köyde yaşayan Zaide Karaduman ise, “öbür muhtar, muhtarlığı kaybettiği için bizim muhtarı kötülemeye kalkıyor, bize iftiralarda bulunuyor” dedi.
Köylülerden 10 kişilik gurup, Kaymakam İbrahim Çay’ın Alaplı İlçesinde görevde olması nedeniyle Yazı İşleri Müdürü Neriman Efe Turan ile görüştü. Makam odasındaki yarım saatlik görüşmenin ardından köylüler, sessizce Kaymakamlık hizmet binasını terk etti.
Öte yandan, mahalli seçimlerde Kaymaklar Köyü muhtarlığına Ahmet Uludağ ile Recep Can aday olmuş, oy kullanma ve sayım sırasında jandarma geniş güvenlik önlemi almıştı.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER