“Kaynak yok dediler, CHP’yi kopya çektiler”

“Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği ziyaretinde konuştu.

“Kaynak yok dediler, CHP’yi kopya çektiler”

“Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği ziyaretinde konuştu. “Köylerimizin en büyük sorunu işsizlik ve göç. Bizim Ereğli’deki ekonomik pastayı büyütmemiz lazım.” Diyen Demirtaş, çözümün CHP İktidarından geçtiğini detayları ile anlattı.

CHP Zonguldak Milletvekili ve 1 Kasım Milletvekili genel seçimlerinde 2. sıra Milletvekili adayı Ünal Demirtaş seçim çalışmaları kapsamında Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek başkan Şükrü Kılıç ve köy muhtarları ile görüştü. 20 Ekim Salı günü gerçekleşen ziyarette ilçe başkanı Hayrettin Kartal, Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı ve partililerde hazır bulundu.

KILIÇ, “TEK İSTEĞİMİZ HİZMET”

CHP Heyetini kalabalık bir muhtar topluluğu ile karşılayan Kılıç, 19 Ekim’in Muhtarlar günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak tüm muhtarları kutladı. Demirtaş’a başarılar dileyen Kılıç, tek istediklerinin hizmet olduğunu, bunun yanında adam yerine konmak ve dertlerinin dinlenilmesi istediklerini söyledi.

DEMİRTAŞ, “KÖYLERDE EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK”

Sözlerine kendisinin de köy çocuğu olduğunu hatırlatarak başlayan Demirtaş da köylerdeki sorunların devam ettiğini bildiğini belirterek, en başta işsizlik olmak üzere yol, su, elektrik gibi sorunların 2015 Türkiye’sine yakışmadığını anlattı. Demirtaş, şöyle konuştu: “…CHP’yi kuran Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk der ki ‘Köylü milletin efendisidir’hani nerde efendilik. Ayrıca biliyoruz ki köylerde altyapı sorunlarının dışında en büyük sorun işsizlik. Köy ziyaretlerinde sürekli bizden istenen çocuklarına iş bulmamız. Ya Gebze’de, Bursa’da, İstanbul’da çalışıyorlar veya göç etmiş yurt dışında çalışıyorlar. Buradakiler de, ya asgari ücretle çalışanlar ya da işsizler. Köylerimiz şuanda emeklilerin yaşadığı adeta bir huzur-köye dönüşmüş. Mezar kazacak, tabut taşıyacak genç yok. Kahvelerde çay parasını dahi ödeyemeyecek emeklilerimiz var. Çünkü oğlu, damadı işsiz onlara da bakıyor. Emekli evladını torununu sokağa atamaz. Bizim geleneklerimize göre babalık görevini devam ettirmek zorunda.”

“HER KESİMİN SORUNLARINI ÇÖZECEK PROJELERLE YOLA ÇIKTIK”

Demirtaş, CHP’nin köylü, emekli, işsiz, asgari ücretli ve tüm kesimlerin sorunlarının çözümüne yönelik birçok proje önerisiyle yola çıktığını ifade ederek, “Mesela emekliye dini bayramlarda ikramiye verelim dedik. Asgari ücreti 1500 TL yapalım dedik. Biz bunları önerdiğimizde kaynak yok dediler. Daha sonra kendileri bizden kopya çekip vaat ettiler. Demek ki kaynak varmış. Demek ki CHP doğru çözümler, doğru öneriler getirmiş. Köydeki vatandaşlarımızın bunları görmesi ve ona göre düşünmesi lazım.” diye konuştu.

“KOALİSYONDAN KAÇMAYALIM, UZLAŞMA KÜLTÜRÜ İYİDİR”

Sözlerini “Köylerimizin en büyük sorunu işsizlik ve göç. Bizim Ereğli’deki ekonomik pastayı büyütmemiz lazım.” diyerek sürdüren Demirtaş, çözüm olarak CHP’nin iktidara gelmesi gerektiğini söyledi ve“Biz bir köy çocuğu olarak bütün bu sorunların farkındayız. 1 Kasım seçimlerinde de 7 Haziran’a benzer bir sonuç elde edileceği görülüyor. Tüm anketlerde bunu teyit ediyor. Koalisyon gözüküyor. Koalisyondan kaçmayalım. Uzlaşma kültürü her zaman iyidir. Uzaklaştırmak, kutuplaştırmak, ayrıştırmak her zaman bize zarar getirmiştir. Uzlaşmayla bir hükümet oluşursa bu memlekete daha faydalı olur diye düşünüyoruz. Gelişmiş Avrupa ülkelerinin yüzde 70-80’i uzlaşma kültürünü içlerine sindirmişler. Koalisyonlarla yönetiliyorlar. Orada benden olanlar benden olmayalar diye bir tablo yok. Onun için bir koalisyon görünüyor. Bu koalisyonun da kilit partisi CHP’dir. Biz iktidara geldiğimizde köylerimizin,mahallerimizin, köylerimizin sorunları neyse elimizden geldiğince çözmek boynumuzun borcudur diyorum.” dedi.

“TERÖR OLAYLARI AKP’NİN YANLIŞ POLİTİKALARININ SONUCUDUR”

Demirtaş, terörün ülkeye verdiği zararları anlatarak sorumlunun yanlış politikalar uygulayan AK Parti iktidarı olduğunu vurguladı ve “Burada AKP’nin uyguladığı açılım saçılım politikalarının rolü vardır diye düşünüyorum. Çünkü onlarla oturdular pazarlık yaptılar, sırtını sıvazladılar, ayağına hâkim gönderdiler. Biz bu işi çözeceğiz dediler. Bu arada PKK mayın gömmüş, sığınak yapmış, dağa adam götürmüş. O arada güçlenmişler. Güvenlik güçlerinin 280 operasyon izninin sadece 8’ine izin vermişler. Tabi ki bu ihmaller sonucu akan kan bir türlü durmuyor. IŞİD bir taraftan, PKK bir taraftan. Bunlar maalesef yanlış politikaların sonucu olmuştur.” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ BU SEFER BİZE GÜVENSİNLER”

Ekonomik krizin arttığını, doların 3 lirayı geçtiğini hatırlatan Demirtaş,muhtarlardan destek istedi. Demirtaş, “Vatandaşlar köylülerimiz şunu görsünler. Türkiye yanlış bir yöne doğru gidiyor. Bunu düzeltmenin yolu da uzlaşma kültüründen geçiyor. Vatandaşlarımız bu sefer bize güvensinler. Destek versinler. CHP olarak biz güçlü bir şekilde iktidara gelelim. Ekonomiyi de en iyi şekilde biz yönetiriz.” şeklinde konuştu

KILIÇ “DEVLETİN KADROSUZ İŞÇİSİYİZ”

Konuşmaların son bölümünde söz alan Özkan Özyağcı muhtarların kendi özlük ve sosyal haklarını güçlü bir şekilde, korkusuzca savunmaları gerektiğini söyledi. Muhtarlar Derneği Başkanı Kılıç, siyasetçilerin muhtarların sorunlarına da eğilmelerini istedi ve gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, adeta“devletin asgari ücretli, kadrosuz, sigortasız işçisi gibi” çalıştıklarını söyledi, sosyal ve özlük haklarına kavuşmaları gerektiğini belirtti.Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu eski GenelBaşkan Yardımcısı Şakir Başol’da terör olaylarına değinerek sorunun birlik beraberlik içerisinde parlamentoda çözülmesini talep etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER