KAZAYI BOMBA ZANNETTİ

Kaza geçiren vatandaş, bomba atıldığını zannettiğini açıkladı.

KAZAYI BOMBA ZANNETTİ
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinin Göktepe Mahallesinde bir TIR’ın yolcu otobüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazada yaralanan ve kaza anında ne olduğunu anlayamadığını belirten bir yolcu, bomba gibi bir şey atıldığını zannettiğini ve ayakta olduğuna şükrettiğini söyledi.
Kdz.Ereğli’de önceki gün öğle saatlerinde Ereğli-Düzce Karayolu´nun Göktepe Mahallesi mevkiinde meydana gelen kazada, TIR’ın yolcu otobüsüne çarpması sonucu iki kişi yaralandı. Mithat Çiv´in (37) kullandığı 34 JL 5315 çekici plakalı TIR, viraja girerken kayması sonucu Sinan Baştürk (32) idaresindeki 67 M 8250 plakalı Özel Halk Otobüsüne arkadan çarptı. Kazada otobüsteki yolculardan Emine Baykurt (53) ile Okan Avşar (25) yaralandı.
Kaza anı güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, kaza sırasında otobüste yolcu olarak bulunan Emine Baykurt, kaza olduğunda ne olduğunu anlayamadığını, bomba atar gibi bir kütleme olduğunu ifade etti. Kaza anında araçta bir patlama olduğunu düşündüğünü dile getiren Baykurt, ayakta olduğu için şükrettiğini belirtti.
Baykurt, kaza anında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Evden çıktım karşıya geçtim. Bakkal teyzenin orada biraz oturdum, araba geldi. Arabaya bindim, kartı bastım. Arkaya doğru o tekli koltuğa gidişimle bomba atar gibi bir kütleme oldu. Ama ben neye uğradığımı bilmiyorum. Yerden kalkarken kapıyı gördüm. ‘Kapıyı açsanıza’ diye bağırdım. O an ne oldu ne bitti? Dışarı çıkınca gördüm o TIR’ı. Arabada bir şey patladı zannettim. Ben televizyonda kendimi izlerken ‘Bana ne vurdu?’ diyormuşum. Sanki kulağıma bir şey vurur gibi oldu. ‘Anne’ diye bağırdığımı biliyorum. ‘Kapıyı açsana’ dedim bir kaç kez. Tersime dönüp baktığımda dikiliyordu şoför. ‘Açılmıyor teyze’ dedi bir tek bana. Az sonra ‘Açıldı gel buradan çıkıyoruz’ dedi. Geldim, çıktım. Korkudan bir mide bulantısı oldu bende. Zaten mide rahatsızlığım vardı. Sonradan ben ayakta olduğuma şükür ediyorum. Belli yerlerimde ezikler var ama şimdi iyiyim.”

“BU YOLDA 30’DAN FAZLA KAZA GÖRDÜM”
Yol üzerinde sürekli kazaların yaşandığını belirten Emine Baykurt, 5 yıldır yaşadığı mahalledeki karayolunda 30’un üzerinde kaza gördüğünü ifade etti. Baykurt, bu yolda sürekli kazalar olduğunu belirterek şunları söyledi: Biz, beş senedir buradayız. Buraya geldiğimizden beri 30’dan fazla kaza gördüm diyebilirim. TIR’lar bu yolda çok hızlı gidiyor. Bizim oturduğumuz evin önünden de hızlı geçiyorlar. Biz karşıya geçmekte zorlanıyoruz. Yaya geçidimiz yok. İnsanlar plaja geliyorlar denize girmek için. Fakat bu kazalara bir ´dur´ diyen yok. Araçların hızlı girmesine bir denetim yok mu? İlk geldiğimizde eskiden trafikler duruyordu. Şimdi onlar kalktı, durmuyorlar.”

DEVLETTEN BU KAZALARA ÇARE BULMASINI RİCA EDİYORUM”
Emine Baykurt’un 71 yaşındaki annesi Hacer Baykurt da kızının kaza geçirdiği bölgede sürekli kazaların meydana geldiğini belirterek, yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi. Yol kenarındaki dereye uçan araçları el fenerleri ile bulup defalarca kurtarmaya çalıştıklarını söyleyen Hacer Baykurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni yol yapıldıktan sonra kazalar çoğaldı. Buradan dereye uçan arabaların hesabını ben tutamıyorum. Oğlum, gelinim ve komşular, ışıldaklarla çıkarttık arabaları. Burada doğru dürüst işaret yok. Bu karayollarının vazifesi zannediyorum. Çocukları özellikle okul zamanı burada indiriyorlar. Benim yüreğim ağzıma geliyor. Okula giden çocuğum yok. Yaşlısı var, hastası var. Ben ‘yavrum azıcık yavaş gitseniz’ diyorum. ‘Teyze bu yolun hız sınırı böyle’ diyorlar bana. Doğru mu bilmiyorum. Devletten, buna bir çare bulunmasını rica ediyorum.”
Göktepe Mahallesi sakinlerinden Fikret Atmış da Göktepe Mahallesi kavşağı yakınında sürekli kazalar meydana geldiğini belirterek, kazaların önlenmesi için denetim yapılıp, çözüm bulunmasını istedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2013, 06:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER