Kdz Ereğli Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisinin 2016 yılı Nisan ayı meclis toplantısı AKM Nikâh salonunda yapıldı.

Kdz Ereğli Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisinin 2016 yılı Nisan ayı meclis toplantısı AKM Nikâh salonunda yapıldı. Toplantı öncesi CHP Grubu ilçede ekmek fiyatının 2 TL’ye yükseltilmesini eleştirerek belediyenin fırıncılarla yapılacak görüşmeden olumsuz bir görüş çıkması durumunda halk ekmek fırını kurmasını talep etti. Başkan Uysal ise ekmeğe yapılan zammın fazla olduğunu, konuyu fırıncılar ve ilgili meslek kuruluşları ile bir araya gelerek çözüm yolu arayacağını söyledi.
Meclis toplantısında yapılan konuşmaların ardından meclis kâtibi, meclis başkanvekilliği, encümen ve ihtisas komisyonlarının seçimlerine geçildi. Meclis katipliği için yapılan seçimlerde AK Parti’den Turgay Aydın ile Mustafa Şentürk asil, Eyüp Karaarslan ile Yusuf Kalay yedek, CHP’den Coşkun Öztürk ile Sibel Yıldız asil, Mustafa Başhan ve Cumhur Nalcı ise yedek üyeliğe seçildi.
Meclis başkanvekilliği seçimlerinde ise AK Parti’den Nazım Erdoğan birinci, Ayhan Atay ise ikinci başkanvekilliği görevine seçildi.
Encümen üyeliği seçimlerinde AK Parti gurubundan fazla aday çıkınca CHP’li bir meclis üyesi oyların bölünmesi nedeniyle encümen üyesi seçildi. Encümen üyeliklerine AK Parti’den Fevzi Mazlum ile Turgay Aydın, CHP’den ise Fikret Foto seçildi.
Meclis ihtisas komisyonları için bütçeye AK Parti’den Mustafa Şentürk, İhsan Yazıcıoğlu ve Sezai Meriç, CHP’li Özkan Özyağcı, İmar Komisyonu üyeliğine AK Parti’den Salih Kumaş, Yusuf Kalay ve Turgay Aydın, CHP’den ise Kemal Özer ve Sertan Yalçın seçildi. Salih Kumaş seçilmesine rağmen imar komisyonu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
Yapılan seçimlerin ardından mecliste önce denetim komisyonu raporunun özeti ardından da 2015 yılı faaliyet raporu okundu. Kdz. Ereğli Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Başel 2015 yılında belediyenin toplam giderinin 94 milyon 425 bin 741 TL, gelirinin ise 94 milyon 602 bin 384 TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. Başel belediyenin 1 Nisan 2014 ile 31 Mart 2016 tarihleri arasında 12 milyon 881 bin 855 TL borç ödediğini, halen 22 milyon 376 bin 466 TL borcun bulunduğunu ifade etti. Başel Ereğli Belediyesi’nde 207 memur, 125 işçi ve taşeron firmalarda 786 olmak üzere toplam bin 118 personelin görev yaptığını açıkladı. 
Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan VHP Grubu sözcüsü Özkan Özyağcı belediyenin CHP’de iken 2010 yılında iller bankasında 18 milyon TL, 2015 yılında ise 50 milyon TL pay almasına karşın kendilerinin 2010 yılında 44 bin ton asfalt dökerken, 2015’te ise 15-20 bin ton asfalt dökülebildiğini ifade etti. Özyağcı ayrıca faaliyet raporunda merkezi hükumet ile yerel hükumetin aynı partiden olması nedeniyle ilçeye yatırımların arttığının belirtildiği ancak kendilerinin son iki yıl içerisinde Ereğli’ye kayda değer bir yatırım yapıldığını göremediklerini söyledi. Özyağcı “Acaba merkezi hükumet Ereğli Belediyesi’ni halen CHP’li belediye olduğu için mi yatırım yapmıyor, yoksa belediye yönetimi beceriksizliğinden mi merkezi hükumetten yatırım alamıyor?” diye sordu. Özyağcı’nın ardından söz alan CHP’li meclis üyesi başkan Uysal’a Ereğli’nin yut içi ve yurt dışında tanıtımı için ne gibi çalışmalar yapıldığını sorup, EMİT fuarına katılmamasını eleştirirken, CHP’li bir diğer meclis üyesi Osman Yavuz ise belediye tarafından aylık yayınlanan derginin maliyetini sordu. 
Başkan Uysal CHP’li meclis üyelerinin eleştirilerinin haksız olduğunu belirterek merkezi hükumet ile uyum içerisinde çalışmalarının en büyük ürününün eski devlet hastanesi binalarının bulunduğu arsalarının Bülent Ecevit Üniversite’sine tahsis edilmesi olduğunu söyledi. Uysal ayrıca ilçede hem karayollarının hemde DSİ’nin büyük çalışmalar yaptığını belirterek, terminalin bitmiş olmasına rağmen hastane kavşağının tamamlanmamış olmasından dolayı faaliyete geçmediğini açıkladı. Yapılan açıklamaların ardından ilçede faaliyet gösteren Kızılay, Muhtarlar Derneği ve Yeşilay’a belediyeye ait mülklerden yer tahsis edilmesi kararı alınırken Gazeteciler Derneği’nin yer talebi ise hukuk işleri komisyonuna havale edildi. Gündemde bulunan 17 maddenin tamamının görüşülmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER