Kdz. Ereğli Belediyesi Ocak Ayı toplantısı gerçekleştirildi

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda ‘Denetim Komisyonu’nda görev yapacak üyelerin belirlenmesi için yapılan seçim, ‘usulsüz gerçekleştirildiği’ gerekçesiyle askıya alındı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Ocak Ayı toplantısı gerçekleştirildi

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda ‘Denetim Komisyonu’nda görev yapacak üyelerin belirlenmesi için yapılan seçim, ‘usulsüz gerçekleştirildiği’ gerekçesiyle askıya alındı.
Yeni yılın ilk Ereğli Belediye Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüseyin Uysal yönetiminde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Uysal, alışılanın aksine, gündem maddeleri öncesi ‘gündem dışı’ konuşma yapmadı.


SEÇİM YAPILDI YAPILMASINA DA..!
Üyelere sunulan 17 gündem maddesi arasında 2’nci sırada bulunan “Denetim Komisyonu’nun seçilmesi ve ödeneğinin belirlenmesinin görüşülmesi” gündem maddesine ilişkin gizli oylama yöntemi ile seçim yapıldı. 
AK Parti ve CHP guruplarından Denetim Komisyonu’na girebilmesi için toplam 7 üyenin ismi Meclis Başkanlığı’na önerildi. Yapılan oylama işleminin ardından, tasnif heyete seçilen Ayhan Atay, İhsan Yazıcıoğlu ve Salih Kumaş tarafından sayılan oylar, Baykan Uysal’a aktarıldı. 
Meclis üyeleri oylarından 30’unu Eyüp Karaarslan (AKP), 16’sını Fevzi Mazlum (AKP), 19’unu Turgay Aydın (AKP), 28’ini Nezih Anıl (CHP) ve 30’unu Sibel Kırmızı (CHP) alarak 5 kişiden olan kurula seçildi.


5 BİN LİRA ÜCRET ALACAKLAR
Önerilen AK Partili üyeler Sezai Meriç 14 ve Fevzi Ekşi ise 12 oy alarak kurulda görev yapmaya hak kazanamadı. Yıl içinde 2 kez toplanarak çalışma yapacak seçilen üyelerin, her birinin yaklaşık 5’er bin lira ücret alacakları ifade edildi.


CHP’Lİ ANIL’DAN İTİRAZ GELDİ!
Meclis toplantısının ilerleyen dakikalarında söz alan CHP Üyesi Nezih Anıl, Belediye Çalışma Yönetmeliği’nin 22’nci maddesini adres göstererek yaptığı konuşmasında, yapılan seçimin aslına uygun yapılmadığını öne sürdü. Seçimin iptal edilmesi gerektiğini iddia eden Anıl, şunları söyledi:
“Her siyasi parti gurubunun, meclis üye tam sayısına oranla oluşturulur. Yani burada, oy pusulalarına 3 adet AK Parti’li arkadaşımız 2 adette CHP’li arkadaşımız yazılması gerekiyordu. Ancak, bazı oy pusulalarında 4 AK Parti’li, bir tanede CHP’den arkadaşın isminin yazıldığını fark ettim. Dolayısıyla oy pusulasının geçersiz olması gerektiği ve burada bir usul hatası olduğundan seçimin iptal edilerek yeni bir seçim yapılmasını teklif ediyorum.”


AK PARTİ’Lİ ÜYELER KARŞI ÇIKTI, BAŞKAN UYSAL
‘SORACAĞIZ’ DEDİ

Anıl’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti’li üyeler Nazım Erdoğan ve Yusuf Kalay, söylenen aksine seçimin usulüne göre yapıldığını söylediler. Erdoğan, belirtilen ilgi kanunda, 5 ismin önerildiği ancak oy pusulasına ise guruplardan kaç isim yazılacağına ilişkin tespit bulunmadığını ortaya attı.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, durumun Belediyeler Birliği avukatlarına danışılacağını ifade ederek, “durumu hukukçulara soracağız, bu yapılan işlem nasılsa zarflarımızda var ‘bu hukuka ayrımı değil mi?’ soracağız. Eğer, bir aykırılık Meclis’e iade edeceğiz” dedi.  


UYSAL: “KARI, HAVADA MI YAKALAYACAKTIK?”
Gündemin 12’nci sırasında ‘belediye birimlerinin hizmetinde kullanılmak üzere araç alınması’ maddesi sonrası söz alan CHP Gurup Sözcüsü Özkan Özyağcı, Ereğli Belediyesi’nin karla mücadele konusunda yetersiz kaldığını söyledi. Belediye garajına karla mücadele kullanılabilecek araçların alınması gerektiğini de kaydeden Özyağcı, emsal gösterdiği Alaplı Belediyesi’nin temizleme ve yol açma konularında başarı gösterdiğini ifadede etti.
Bunun üzerine konuşan Başkan Uysal, hiçbir kıyaslamayı kabul etmediğini, yürütülen çalışmaları başarılı bulduğunu dile getirdi. Bir ara ses tonunu yükselterek yüksek perdeden konuşan Uysal, şu ifadeleri kullandı:
“Coğrafya bilgisine bile gerek yok. Doğanın yaptıklarıyla test edilmek, sınava tabi tutulmak hiç hoş bir şey değil. Sahile yağan karla Radar Tepesi’ne yağan kar aynı mı? Sizin, gerçekten haksızlık yaptığınızı düşünüyorum. Karla mücadele için, görev geldiğim günde karla mücadele için 4 araç aldık. Ayrıca, 4x4 araçlarımızın önlerine ek olarak kar küreyiciler aldık. Çalışan işçilerimi tebrik ediyorum. Hatalarımız varsa bundan ders çıkartırız. Kar makinemiz çalıyor, arka taraf tekrar doluyordu. Karı havada mı yakalayacaktık? Yani gökyüzüne çarşaf mı gerecektik?  


“ ‘BAKKALA GİDEMİYORUM’ DİYE TELEFONLAR ALDIM”
16 iş makinemiz ve 205 personelimiz çalıştı, bu arkadaşlar uykusuz geceler geçirdiler. Tüm hastalar teşekkür etti, hastane yolları açık tutuldu. Ana arterlerimiz açıktı. 31 mahallemizde cenaze hizmetleri aksamadı.
Siz evinizde oturdunuz ben sokaktaydım. O zaman bizim her caddeye bir araç bırakmamız lazım. Peki böyle bir imkanımız var mı?
Ana yollarda problem olmadığına göre, birkaç tane cadde oturan bazı vatandaşlardan ‘bakkalıma gidemiyorum’ diye bende telefonlar aldım. Sevgili kardeşlerim, sizlerde birazcık yardımcı olacaksınız.
Ayrıca, kimseyle, hiçbir belediyeyle kıyaslamayı asla kabul etmem. Gerek şahsımın, gerekse Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin kimse rakibi değildir. Yapacaklarımız her türlü belediyeyi geçer.”

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER