Kdz. Ereğli Belediyesi’nden Uzunmehmet için mevlit

Karadeniz Ereğli Belediyesi, taşkömürünü bulan Uzun Mehmet´in doğup büyüdüğü Kestaneci Mahallesinde yatsı namazı sonrası Uzunmehmet ve tüm maden şehitleri anısına mevlit okutturdu.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nden Uzunmehmet için mevlit

Karadeniz EreğliBelediyesi, taşkömürünü bulan Uzun Mehmet´in doğup büyüdüğü KestaneciMahallesinde yatsı namazı sonrası Uzunmehmet ve tüm maden şehitleri anısınamevlit okutturdu.

Başkan Uysal, taş kömürünü bulan Uzunmehmet için ilk kez doğup büyüdüğümahallesinde mevlit programı düzenlendiğini ve bu programı geleneksel halegetireceklerini belirterek katılımlara teşekkür etti. Başkan Uysal mevlitsonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

ERDEMİR BURAYA GELİRMİYDİ?

Uzunmehmet olmasa burada taş kömürü bulunmasa buraya Karaelmasdiyarı denir miydi? Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları buraya gelir miydi? İşçiolmadığı zaman emeğin başkenti denir miydi? Uzunmehmet olmasaydı bir kıyıkasabası olurduk. Belki de 10-15 bin nüfuslu yazın da 30-40 bine çıkan nüfusile övünür dururduk. Uzunmehmet´i, kömürü hatırlamamak mümkün mü?

ENERJİNİN BAŞIUZUNMEHMET

Her şey enerji ve enerjinin başı Uzunmehmet. Büyüklerimize değervermemiz gerekiyor. Anma törenlerinde sadece Uzunmehmet konuşulmalı. Tarihikişilik bölgemizde var. Tarihi kimliğimiz var. Biz başka ne arıyoruz ki? Bununkıymetini bilerek bundan sonra adımlar atmamız gerekiyor. Uzunmehmet anıtınınyenilenerek modern bir görünüme kavuşması için de çalışmalarımız sürüyor. Kimbilir belki ucu müzeye kadar gider.

15 YILDIR YAPILMAYANMEVLİT

Program, okunan Kur´an-ı Kerim ve dualarla sona erdi, katılımcılaraşehitler için hazırlanan mevlit pilavı ve ayran dağıtıldı. Kestanecimahallesinin sakinleri Başkan Uysal´a desteklerinden ötürü de teşekkür ederek,“Başkanım 15 yıldır bu işi söylüyorduk ama bir türlü yaptıramadık. Bir keresöyledik akşam Uzunmehmet’in anısına mevlit okuttunuz. Allah sizden razıolsun” 

MADEN İŞÇİLERİ DEKATILDI

Kestaneci Camisi’nde yapılan mevlit programına; Başkan Uysalve eşi SevimUysal, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başer, Belediye Cenaze Hizmetleri veMezarlıklar Müdürü Metin Avcı, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü TayfunÖzcan, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Mahalle Muhtarı Ahmet Özer, GMİSArmutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, Amelebirliği Armutçuk Şube Başkanı ÇetinYiğit, maden işçilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 07:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER