Kdz. Ereğli Devlet hastanesi’nde doktorlar iş bırakıp eylem yaptı

Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Devlet hastanesi çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi´nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doktor Kamil Furtun´un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek amacıyla iş bırakıp eylem yaptı.

Kdz. Ereğli Devlet hastanesi’nde doktorlar iş bırakıp eylem yaptı
Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Devlet hastanesi çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi´nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doktor Kamil Furtun´un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek amacıyla iş bırakıp eylem yaptı.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde çalışan doktor, hemşire ve sağlık personeli Samsun’da silahlı saldırı sonucu öldürülen Göğüs Cerrahi Uzmanı Uzman Doktor Kamil Furtun için iş bıraktı. Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklama yapan Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen ve SES temsilcileri saldırıyı kınadıklarını söyledi.
YAKUPOĞLU; “FURTUN MİLLETİN KIYMETLİ BİR EVLADIYDI”
Sağlık Sen Kdz. Ereğli temsilcisi Muammer Yakupoğlu son yapılan saldırının şiddetin toplu ne denli etkisi altına aldığının bir örneği olduğunu ifade etti. Yakupoğlu konuşmasında “Yüreklerimizi dağlayan, sağlık çalışanları olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanları lanetliyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz. Sağlıkçıya karşı işlenen suçun ilki sonu yoktur. İlkinde en ağır cezayı almalıdır ki yapmış olduğumuz bu kutsal mesleğe bir daha el uzatmaya cürret edemesinler. Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza emanetse, sağlık çalışanlarımızın canı da devletimize emanettir. Çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin görevidir. Bu acı olay bir kez daha göstermiştir ki güvenlik, hastanelerimizin en önemli sorunudur. Güvenlik konusunda her türden teknolojik ve yapısal imkânlar seferber edilmeli, istihdam stratejilerinde nitelikli güvenlik talebi gözetilmeli ve hiçbir sağlık çalışanının burnunun dahi kanamaması saplanmalıdır. Görev şehidimiz Doktor Kamil Furtun bu milletin kıymetli bir evladıydı. Milleti için şifa veren o kıymetli yürek alçakça bir saldırı sonucu sönmüştür. Milletimiz evladının acısını yüreğinde hissetmeli ve tepkisiz kalmamalıdır. Acımız büyük, umudumuz kırıktır. Dr. Göksel Kalaycıoğlu, Dr. Ali Menekşe, Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, bu şehitlerimizle dağlanan yüreğimiz bir kez daha dağlanmış, kaygımız katlanmıştır. Böylesi haince bir eylemi ve acı ölümleri bir daha yaşamamak sağlık çalışanlarının en büyük dileğidir. Bizler Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen ve SES sendikaları olarak bir kez daha bu menfur saldırıyı kınıyoruz dedi.
ERDEM: “SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET SON BULSUN”
Eyleme katılarak destek veren Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem´de, hayatını kaybeden Furtun´u rahmetle andığını ve saldırıyı nefretle kınadığını belirtti. Erdem konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Acımız büyük, kaybımız büyük. Keşke olmasaydı. Böyle bir toplantı bir daha olmaz inşallah diyorum. Her zaman söylüyoruz. Şiddet, özellikle de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet son bulsun. Biz hepimiz bir aileyiz. Birlikte bir dayanışma içerisinde şiddeti sonlandıralım. Problemlerimizi konuşarak, anlaşarak çözelim.”
Sağlık çalışanları yapılan eylemi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız şekilde sonlandırdı. Erdem´in açıklamasının ardından yapılan saygı duruşu ve duadan sonra açıklamaya katılan sağlık çalışanları dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER