Kdz. Ereğli Şoförler Odasınden belediye´ye tepki

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası 2. Başkanı Ahmet Küçük, Belediyenin halk otobüslerini mevcut yerinden kaldırmak istediğini belirterek öncelikle şehir merkezine yakın noktada halk otobüslerine yer yapılmasını istedi.

Kdz. Ereğli Şoförler Odasınden belediye´ye tepki
 Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası 2. Başkanı Ahmet Küçük, Belediyenin halk otobüslerini mevcut yerinden kaldırmak istediğini belirterek öncelikle şehir merkezine yakın noktada halk otobüslerine yer yapılmasını istedi. 


Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, Ereğli Belediyesi’nden halk otobüslerine yeni yer gösterilmeden mevcut yerlerinden kaldırılmasına tepki gösterdi. Halkın otobüslere daha rahat ulaşması gerektiğini ifade eden Küçük, yerel seçimler öncesi Milletvekili Ercan Candan ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kendilerine söz verdiğini hatırlattı. Küçük gazetecilere yaptığı açıklamada “Son zamanlarda Ereğli belediyesi tarafından halk otobüslerinin yerinde kaldırıp başka bir yere taşınacağı söylenmektedir. Fakat önce yer gösterilmesi ondan sonra otobüslerin kalkması lazım. Örnek vermek gerekiyorsa. Pazar taksinin olduğu dere üstü kapatıldı. Oranın yüksekliği 3 metre. Şu anda da eski terminal kavşağının yanında ki derenin üstü açık durumdadır. 7-8 metre yüksekliği bulunmaktadır. Bu derenin üzerinin kapatılıp, halk otobüslerinin buraya taşınması ve halka daha iyi hizmet yapılabilmesi için halka ne kadar yakın olursa o kadar iyi olacaktır. Halk otobüsleri ne kadar uzağa alınırsa, halk o kadar zora girecektir. Biz Milletvekilimiz Ercan Candan ve Belediye başkanımız Hüseyin Uysal ile birlikte seçimlerden önce bu meseleleri görüşmüştük. Yeni yapılacak terminalin tamamlanmasının ardından eski terminalin kalkması ile birlikte yeni yapılacak belediye binasının altına iki katlı otopark yapılacağı ve bir katının bize verilecek olduğu söylenmişti. Seçimler oldu, bitti. Şu ana kadar bununla ilgili hiç bir iş yapılmadığı halde derenin üzeri de kapatılmıyor. Dere üstünün kapatılması lazım. Belediye başkanı ve milletvekilimiz Ankara´da Devlet su işlerinde gerekli çalışmaları yapıp burada 115 esnafımız mağdur olmaması lazım. Halka daha iyi hizmet yapabilmeleri için halka daha yakın yerde hizmet vermeleri lazım dedi.

Şehir içerisinde halk otobüslerinin yolcu indirip bindirdiği duraklara özel araçların park etmesinden dolayı giremediğini belirten Küçük, Gülüç-Kepez arasında yapılan yeni yol çalışmaları sırası hiçbir noktaya cep yapılmadığını dile getirdi. Yol kenarında cep bulunmaması nedeniyle hem esnafın hem de otobüslerin mağdur olduğunu ifade eden Küçük, karayollarının çalışma yapmasını beklediklerini söyledi.

Küçük açıklamasında öğrenci servislerinin KDV’de yüzde 8 vergi öderken halk otobüslerinin öğrenciden aldıkları ücrete yüzde 18 KDV ödediğini belirtti. Küçük konuşmasında şunları söyledi; “Biz taşıdığımız öğrencilere yüzde 18 vergi ödemekteyiz. Ama aynı konuda servis araçları, öğrenci servisleri yüzde 8 vergi veriyor. Halk otobüsleri kent kart sistemine geçtiğinden dolayı ne kadar öğrenci ne kadar normal vatandaş taşıdığı sistemde gözüküyor. Ama ne hikmetse biz yüzde 10 fazla vergi vermekteyiz. Bu konuda da vergi dairesi ve Maliye bakanlığına bütün yazılarımızı yazdık. Yeniden bir heyet oluşturup, Ankara´ da temaslarda bulunacağız.”
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER