Kdz Ereğli´ de İtfaiye Haftası kutlamaları başladı

Kdz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından itfaiye teşkilatının 91.yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı Önünde düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve itfaiye personeli ile gönüllü itfaiyeciler ile öğrenciler katıldı.

Kdz Ereğli´ de İtfaiye Haftası kutlamaları başladı

Kdz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından itfaiye teşkilatının 91.yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı Önünde düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve itfaiye personeli ile gönüllü itfaiyeciler ile öğrenciler katıldı.

Anıt önüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende konuşan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, itfaiye müdürlüğünün faaliyetlerini ve hedeflerini anlattı. Ateş, Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürlüğünün sadece yangınlara değil sel, deprem, heyelan gibi doğal afetlerde, su üstüne ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarında hizmet verdiğini söyledi. Ateş sözlerini şöyle sürdürdü; 

MÜDÜRLÜĞÜMÜZ, CANINI TEHLİKEYE ATAN KUTSAL BİR VAZİFE ÜSTLENMİŞTİR

´´İtfaiye teşkilatı ilk olarak Osmanlı İmparatorluğunda 1714 yılında Yeni Çeri Ocağına bağlı olarak Tulumbacılar olarak kurulmuştur. Bugün 300. Yılını kutlamaktayız. 25 Eylül 1923 tarihinden itibaren itfaiye teşkilatları belediye’ye bağlanmış olup 25 Eylül´ü izleyen hafta yangın ve itfaiyeciler haftası olarak kutlanmaktadır. Bugün itfaiye teşkilatımızın Belediye´ye bağlandığı tarihten itibaren  91.yılını kutlamaktayız. Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürlüğümüz sadece yangınlara değil sel, deprem, heyelan gibi doğal afetlerde su üstüne ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarında her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda, teknik kurtarma gerektiren olaylarda halkın yardımına giden, hayat kurtarmak için kendi canlarını gözünü kırpmadan tehlikeye atan kutsal bir vazifeyi üstlenmişler.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİMİZ PERSONELİMİZE DESTEK OLUYORLAR

İtfaiye müdürlüğümüz Kışla Mahallesi ve Süleymanlar Mahallesi olmak üzere 2 istasyon olarak hizmet vermektedir. Müdürlüğümüzde 6 adet yangın söndürme aracı, bir adet kaza kırım aracı, 1 adet 27 metre hidrolik merdivenli araç, 1 adet 15 ton su kapasiteli su tankeri, 1 adet 4x4 hizmet aracı ile toplam 10 araç ile hizmet vermektedir. Ayrıca su altı ve su üstü kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 2 adet Zodyak bot ile hizmet vermekteyiz. 5 kişiden oluşan smart üç yıldızlı profesyonel dalgıç, üç kişiden oluşan cankurtaran ve kayıp aramalarda kullanılmak üzere eğitmen ve arama kurtarma köpeklerimiz bulunmaktadır. İtfaiye müdürlüğümüz 3 belde 31 mahalle, 91 köy de yaklaşık 200 bin nüfusa 59 personelle hizmet vermektedir. Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu projeler; ev hanımlarına eğitim projesi kreş ve okul çocuklarına eğitim projeleri, gönüllü itfaiyecilik projesi, yurt dışı kardeş itfaiyeler projeleri bulunmaktadır. Müdürlüğümüzün 2010 yılında başlatmış olduğu gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında bugüne kadar 38’i bayan 146’sı erkek olmak üzere 184 gönüllü eğitim alarak çalıştıkları kurumlarda evlerine ve mahallelerinde oluşabilecek yangın kaza ve doğal afetlere itfaiye olay yerine gelinceye kadar ilk müdahalede bulunarak yangının büyümesini ve yayılmasını önleyerek itfaiye personelimize destek sağlamaktadırlar.´´ dedi.

Konuşmanın ardından söz alan Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin uysal ise şu ifadelere yer verdi: 

İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ MODERN BİR HALE GETİRİLMİŞTİR

´´Belediyemiz hizmet verdiği yerleşim birimleri ve çevresinde yaşanması muhtemel doğal afetlere karşı gereken tedbirleri almak;  yangın, sel, deprem, trafik kazası gibi olaylarda da yapılması gereken kurtarma ve arama çalışmalarını en iyi şekilde yürütmek esası üzerine kurulan itfaiye teşkilatına büyük önem vermektedir.

Sadece yangın olaylarında değil, çağımızın yaşanması muhtemel birçok doğal ve toplumsal olayında etkinliğini gösteren İtfaiye Teşkilatımız, özellikle son dönemlerde hayata geçirilen proje hizmet içi eğitimleri ve ekipman alımlarıyla modern bir hale getirilmiştir ve getirilmeye de devam edecektir.

Bizler kısa sürede İtfaiye teşkilatımızın bünyesindeki araç, personel ve fiziki koşullarla ilgili birçok yeniliğe imza attık. İtfaiye Müdürlüğümüzü daha modern bir hale getirmek ve Avrupa Standartları düzeyine ulaştırmak için kısa sürede gerekli alt yapı çalışmalarını da tamamlamış bulunmaktayız.

Her türlü felaket ve acil durumlarda gerektiğinde kendi hayatlarını tehlikeye atarak mesai kavramı gözetmeksizin görev yapan tüm itfaiye çalışanlarının bu anlamlı haftasını kutluyorum.´´ dedi.

Düzenlenen törende özellikle yaşanan sel felaketlerinde üstün başarı gösteren itfaiye müdürlüğü personeli ve gönüllü itfaiyecilere teşekkür belgeleri verilirken, hafta nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören anıt önüne kurulan stantların gezilmesi, temsili yangın söndürme ve kurtarma tatbikatlarının ardından sona erdi. Küçük öğrenciler ise en çok arama kurtarma K-1 köpeğine ilgi gösterdi. Tören sonrası itfaiyeciler, öğrenciler, gönüllü itfaiyeciler Başkan Uysal ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 


 


Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER