Kdz Ereğli´de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Kdz.Ereğli’de, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Kdz Ereğli´de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96.Yıldönümü kutlamaları kapsamında Kdz.Ereğli’de, Atatürk Anıtı’na çelenksunuldu.

Kdz.Ereğli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve SporBayramı’nın 96. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenksunuldu. Çelenk sunma töreni öncesinde ilçedeki okullarda okuyan öğrencilerPolis Evi’nin önünden yürüyerek Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı önüne kadar“Gençlik Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

İlk olarak Anıt önündeki programda Gençlik Hizmetleri veSpor İlçe Müdür Vekili Haydar Üzülmez tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumugerçekleştirildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Üzülmez: ´´Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir´´

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan GençlikHizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Haydar Üzülmez; 19 Mayıs’ın büyük anlam veöneme sahip olduğunu vurgulayarak, “bütün umutların tükenmeye başladığı birdönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için “bağımlı yaşamaktansa ölmekdahi iyidir” diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelesininbaşlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus tarihinitersine döndürmeye başlayarak esaret altına var olunamayacağını ve kutsal vatantopraklarımızı ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Sevgiligençler, binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluk içerisinde büyük özverileriçinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emanetiyaşatmak ve sonsuza kadar korumak en başta gelen görev sorumluluğunuzdur.”dedi.

Üzülmez’in ardından “Gençlik Konuşmasını” ise Gençlik LideriGamze Seviç yaptı. Seviç de konuşmasında günün önemine değinerek; TürkGencinin, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün veyarınların en büyük güvencesi olduğunu söyledi.

 Yapılan konuşmalardansonra 19 Mayıs dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenenKompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere Kdz.Ereğli BelediyeBaşkanı Dr. Hüseyin Uysal tarafından ödülleri verildi. Yine Atatürk Kupası adıaltında düzenlenen güreş ve tekvando turnuvalarında dereceye giren öğrencilereödülleri BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve GençlikHizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Haydar Üzülmez tarafından takdim edildi.

Anıt önündeki kutlamalar Belediye Halk Oyunu Ekibitarafından sergilenen yöresel dans gösterileriyle son buldu.

´´ Kutlamalar gün boyu Amfi Tiyatro’da sürecek ´´

Kutlamalar gün boyu Amfi Tiyatro’da gerçekleştirileceksportif ve kültürel etkinliklerle devam edecek. Akşam saat 19:00’da yapılacakGençlik Konseri ile 19 Mayıs kutlamaları son bulacak.

Törene; Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, BEÜEreğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Kdz.Ereğli İlçe Milli EğitimMüdürü Numan Korkmaz, CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Av. Ünal Demirtaş, AKParti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı HayrettinKartal, ERDEMİR Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, İl Genel MeclisiÜyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan vetemsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER