Kdz Ereğli´de bir araya geliyorlar

Türk-İş, İstanbul Bölge Şube Başkanları ve İl Temsilcileri Bölgesel Toplantısı’nı 7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde Kdz. Ereğli’de gerçekleştiriyor.

Kdz Ereğli´de bir araya geliyorlar

Türk-İş, İstanbul Bölge Şube Başkanları ve İl Temsilcileri Bölgesel Toplantısı’nı 7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde Kdz. Ereğli’de gerçekleştiriyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve Genel Teşkilatlanma Sekreteri Eyüp Alemdar´ın yanı sıra Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin katıldığı bölgesel toplantının açılış konuşmasını Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak yaptı. Büyükkucak konuşmasına çalışma hayatının güncel sorunlarının yanı sıra taşeron işçiliği ile iş sağlığı ve güvenliği konularına değinerek başladı. Bölgesel toplantıların TÜRK-İŞ camiasının ihtiyacı olan bilgileri paylaşmak ve sorunlara çözüm üretmek adına önem arz ettiğine dikkat çeken Faruk Büyükkucak  “TÜRK-İŞ meyve veren ağaçtır ve bu ağacı bazı dış mihraklar bu ağacı taşlamaya, konfederasyonumuzu karalamaya çalışmaktadırlar. Biz bunlara aldırış etmeden yolumuza devem ediyoruz dedi. 

İstanbul bölge temsilcisi Faruk Büyükkucak´ın konuşmasının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay söz aldı. Konuşmasında 20 ayı aşkın bir süredir TÜRK-İŞ Genel Başkanlığı´nı yürüttüğünü belirten Atalay Sapanca toplantısından sonra bu kez de Ereğli´de şube başkanları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Atalay ayrıca TÜRK-İŞ Genel Başkanlığı döneminde 50’den fazla vilayeti ziyaret ettiğini ve kısa sürede bütün vilayetleri ziyaret ederek emekçilerde bir araya geleceğini ifade etti.

1 MAYIS´I EMEĞİN BAŞKENTİ ZONGULDAK´TA KUTLADIK

Konuşmasında TÜRK-İŞ’in 1 Mayıs´ı emeğin başkenti Zonguldak´ta kutlama kararı aldığını ve bu doğrultuda coşkulu bir emek bayramı kutlandığını ifade eden Atalay, Bildiğiniz gibi bu yıl 1 Mayıs´ı Zonguldak´ta, kimsenin burnu bile kanamadan sevgi ve saygı içerisinde Zonguldak’ta coşkuyla kutladık. Hatırlayacağınız gibi geçen yıl 1 Mayıs´ı İstanbul Kadıköy meydanında kutlamıştık. Bu yıl almış olduğumuz Zonguldak´ta ki kutlama kararını oldukça yerinde bir karar olarak görüyorum. Uzun yıllardır Zonguldak halkının bu yönde yoğun bir talebi vardı, bu talebi yerine getirmiş olduk. Zonguldak Zonguldak olalı böyle bir kalabalık görmedi. Yaşadığımız soma ve Ermenek maden facialarından sonra asıl istediğimiz 1 Mayıs´ı Soma’da kutlamaktı ancak şartlardan dolayı bu mümkün olmadı dedi.

Kamuoyunun merakla beklediği kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin seçimden önce imzalanmasının en büyük arzusu olduğunu ifade eden Atalay, bu yönde büyük bir gayret ile çalıştıklarının da altını çizdi. Atalay ayrıcalığı kamu toplu iş sözleşmesi protokolüne taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi maddesini eklediklerini de belirtti.

Çalışma hayatında kanayan bir yara olan taşeron meselesinin Türkiye gündemine ilk olarak TÜRK-İŞ tarafından taşındığına dikkat çeken Ergün Atalay, taşeron konusuyla ilgili mitingler yaptık, televizyon programlarına katıldık, konuyu siyasilere hükümet temsilcilerine izah ettik, sonuç olarak şükürler olsun ki kamuoyunda bir algı yarattık. İnşallah bundan sonra da taşeron işçiliğine kökten bir düzenleme getirmeyi başaracağız dedi.

İçinde bulunulan seçim döneminde bütün halkı sağduyulu olmaya davet eden Atalay, Bizler çalışanlar, işçiler, emekliler, memurlar, emekçiler olarak aile bireylerimizde birlikte 50 milyon kişiyiz, ancak TBMM’de işçi kökenli temsilci sayısı oldukça düşük bu dönemde daha da düşecek, bu tablo üzücüdür dedi.

Konuşmasının devamında TÜRK-İŞ çalışmaları ve çalışma hayatı hakkında bilgiler de aktaran Genel Başkan Atalay, TÜRK-İŞ olarak büyük bir aile olduklarının altını çizerek bütün camiaya birlik ve beraberlik mesajı vererek sözlerine son verdi.

İçerisinde kapsamlı bir eğitim programı da bulunduran İstanbul Bölge Şube Başkanları ve İl Temsilcileri Bölgesel Toplantısı, Taşeronlaşmanın Yarattığı Sorunlar, Kamu Kesimi Taşeronları İşyerlerinde Örgütlenme ve Toplu İş Sözleşmeleri konusunda Prof. Dr. Ercan Akyiğit, İş Sağlığı ve Sosyal Güvenlik konularında TÜRK-İŞ uzmanı Celal Tozan, Türkiye´de Ekonomik ve Sosyal Gelişmeler konusunda ise Prof Dr Aziz Konukman eğitim verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER