Kdz. Ereğli'de, Alaplı nüfusu kadar Trabzonlu yaşıyor

Kdz. Ereğli'de, Alaplı nüfusu kadar Trabzonlu yaşıyor. İşte o sayı...

Kdz. Ereğli'de, Alaplı nüfusu kadar Trabzonlu yaşıyor

 

Zonguldakın Ereğli ilçesi Trabzonlular Derneği tarafından Bozahane mevkiinde Yöresel Lezzetler şöleni gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Tevfik Yıldız ,Ereğli de yaklaşık 25 bin Trabzonlu vatandaşın yaşadığını açıkladı. 

Ereğli Trabzonlular Derneği yönetimi tarafından 3 Mart 12 mart tarihleri arasında düzenlenen Yöresel lezzetler şöleni halkın yoğun ilgisini çekiyor. 3 Mart tarihinde açılışı gerçekleştirilen farklı illerin farklı lezzetlerinin sunulduğu şenlikte kemençe ve horon da eksik olmazken, Trabzonlular derneği başkanı Tevfik Yıldız, amaçlarının farklı illerin farklı lezzetlerini Ereğli halkına sunmak olduğunu söyledi. Yıldız konuşmasında Buradaki amacımız, bir kaç yıldır insanlarımız Ereğli de sosyal manada böyle eksiklikler yaşadıklarını gördüğümüzden hem yöresel kültür derneklerine ait yöresel yiyecek ve malzemelerin satışını yapalım dedik. Memleketin diğer illeri ve ilçelerinden insanları burada buluşturalım dedik. Hem de dostlarımızı insanlarımızı bir araya getirelim dedik. Erzurumdan Cağ kebabını, Trabzondan yöresel lezzetler standını getirdik.  Bir çok ilden değişik ürünler getirdik. Burada ki amacımız kendimizi ötekileştirmek değildir. Ben Trabzon doğumluyum. Ama 40 yıldır Ereğlideyim. Ereğli de ekmek yiyorum. Ereğli de çocuklarım doğdu. En sağlam Ereğlili benim.  Bize desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum dedi.

EREĞLİ DE 25 BİN TRABZONLU VATANDAŞ YAŞIYOR

Dernek başkanı Tevfik Yıldız ayrıca Ereğli de yaklaşık 25 bin Trabzonlu vatandaşın yaşadığını söylediği konuşmasında Etkinliğimiz 3 Mart itibari ile başladı. 12 Mart Pazar günü sona erecek. Ereğli de kayıtlı olarak 8 binin üzerinde yaşayan Trabzonlu var. Burada yaşayan ancak ikinci adresi olarak Trabzonu gösterenlerle birlikte yaklaşık 25 bin Trabzonlu Ereğli de yaşıyor dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 07:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER