Kdz. Ereğli’de kent meydanına 3 bin kişilik Camii yapılacak

Kdz. Ereğli’de kent meydanına 3 bin kişilik Camii yapılacak

Kdz. Ereğli’de kent meydanına 3 bin kişilik Camii yapılacak

 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Zonguldak Valisi Ali Kaban ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel danışmanı ve Çengelköy Yıldırım Bayezid Cami İmamı Mustafa Demirkan ile birlikte ilçeye yapılması planlanan 3 bin kişilik camii alanında incelemelerde bulundu.


Zonguldak Valisi Ali Kaban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel danışmanı ve Çengelköy Yıldırım Bayezid Cami İmamı Mustafa Demirkan ve beraberindeki teknik heyet Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret ederek ilçenin meydanına yapılması planlanan 3 bin kişilik cami projesini görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel danışmanı ve Çengelköy Yıldırım Bayezid Cami İmamı Mustafa Demirkan, cami projesi ile ilgili çalışmaların hemen tamamlanmasını isteyerek, camilerin önemine değindi. Demirkan konuşmasında camilerin önemi ile ilgili ayet ve hadisler okudu.
Ayasofya mimarisine uygun olacak 
Zonguldak Valisi Ali Kaban ise Kdz. Ereğli Kent Meydanı projesinin Cami Projesi ile birlikte taçlandığını ifade etti. Vali Kaban konuşmasında “Hayırlı, uğurlu olsun. Ereğlimize yakışır güzel bir proje olacaktır. Gönlümüz ister ki tıpkı bu gün Zonguldak’ta yerini gezdiğimiz Protokol Camimiz gibi altında otoparkıyla 4 minaresiyle mükemmel bir camii olur. Mimar arkadaşlarımızdan özellikle rica ediyorum; Türkiye’de ki 9 Ayasofya’dan bir tanesi burada, Orhan Gazi Camii olarak ibadete açık, Orta Camii’de deniliyor. Bu projenin Ayasofya modelinde Kılıç Ali Paşa Camii formatında, buranında şeyine uygun bir yapı olmasını diliyorum” dedi.


14 bin metre kare ibadet alanı olacak

Vali Kaban 14 bin metre karelik meydanın tamamının yarın yapılacak belediye meclisinde ibadet alanı olarak belirlenmesi için çalışma yapılmasını istedi.
Vali Kaban ile beraberindeki heyet daha sonra camiinin yapılacağı meydanda incelemelerde bulundu. Vali Kaban çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanmasını isteyerek iki caminin temel atma yada açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelebileceğini söyledi.
Heyet yapılan incelemelerin ardından Kdz. Ereğli’den ayrıldı.


Küçük bir kaza atlatıldı

Vali Kaban ile beraberindeki heyetin incelemeleri sırasında Hüseyin Tomakin’in ayağının üzerinden Valilik makam aracı geçti. Yaralıya ilk müdahaleyi doktor olan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Müdahale ederken, Vali Kaban yaralı gence geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaralı genç olay yerine çağırılan 112 ambulansı ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tomakin’in ayağında incinme olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER