Kdz. Ereğli'de tek kişilik eylem

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Çetin Apatay bulvarı üzerinde çevre düzenleme projesi kapsamında bazı ağaçların kesilmesine tepki gösteren bir vatandaş tek kişilik eylem başlattı.

Kdz. Ereğli'de tek kişilik eylem


Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Çetin Apatay bulvarı üzerinde çevre düzenleme projesi kapsamında bazı ağaçların kesilmesine tepki gösteren bir vatandaş tek kişilik eylem başlattı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise oradan kaldırılan ağaçların yerine en az 50 misli ağaç dikileceğini ifade etti.Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Çetin Apatay Bulvarı üzerinde başlattığı çevre düzenleme projesi devam ederken, ağaçların kesilmesine kızan bir kişi tek kişilik eylem başlattı. İsminin Mustafa olduğunu ifade eden kişi iş makinesinin önünde durarak, yol kenarındaki ağaçların sökülmesine engel olmaya çalışıyor. Olay yerine gelen zabıta ekipleri tek kişilik eylem yapan vatandaşı ikna edemezken, ekipler çalışmalarına bir süre ara verdi.Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise ağaçların çalışmalara engel teşkil ettiği ve çok düzensiz olduğu için kaldırıldığını söyledi. İş makineleri ile sökülen ağaçların yerine en az 50 misli ağaç dikeceklerini belirten Uysal “Bizim amacımız orada ağaçlara zarar vermek değil. Biz zaten orada çevre düzenleme, yeşillendirme projesi yapıyoruz. Oradan kaldırılan ağaçların yerine en az 50 misli ağaç dikeceğiz. Biz çevreye önem veren bir belediyeyiz. Bizim başarı kriterimiz yeşil alanların çoğaltılması. Bir belediye başkanı yeşil alanları ne kadar çoğaltabiliyorsa o derece başarılıdır” dedi.

VATANDAŞ EYLEMİNDEN VAZGEÇTİ

Öte yandan, Çetin Apatay Bulvarı’ndaki yol çalışması nedeniyle bazı ağaçların kesilecek olmasına tepki gösteren Vatandaş eyleminden vazgeçti. Yolun geçiş alanında kalan bazı ağaçların kesilmesi için iş makineleri harekete geçti. Bu sırada ismi öğrenilemeyen Vatandaş iş makinesinin sökmeye başlayacağı ağacın yanına giderek çalışmaya engel oldu. Zabıta ekipleri de şahsı ikna edemeyince polise haber verildi. Polislerin uzaklaştırmak istediği şahıs, tepkisinin ağaç kesilmesine karşı olduğunu belirtmesinin ardından eylemine son vererek olay yerinden uzaklaştı. Belediye ekipleri ise çalışmalarına devam etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER