Keçiören Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolü

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Ankara Keçiören Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolü, Ankara´da düzenlenen tören ile imzalandı.

Keçiören Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolü
Kdz. Ereğli Belediyesi ile Ankara Keçiören Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolü, Ankara´da düzenlenen tören ile imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Başkan Ak, her iki belediyenin karşılıklı işbirliği ile bilgilerini paylaşacağını belirtirken, Başkan Uysal´ da her iki belediyenin karşılıklı tecrübelerini paylaşma temennisinde bulundu. Milletvekili Candan´da imzalanan protokolün her iki belediye adına güzel sonuçları beraberinde getireceğine inandığını söyledi.

MECLİS ÜYELERİ VE DAİRE MÜDÜRLERİ

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Keçiören Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolü imza töreni öncesi, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve beraberindeki Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan, İbrahim Cöbek, Alptekin Dursun, Meclis Üyeleri Reşat Latif, Ayhan Atay, İhsan Yazıcıoğlu, Fevzi Mazlum, Sabri Dinç ve Sezai Meriç ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baki Kara, Mali Hizmetler Müdürü Adil Korkmaz, Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı Keçiören´e girişlerinde Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Ferhat Erdoğan tarafından karşılandı.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET

Karadeniz Ereğli heyeti önce Atatürk Botanik Parkı ardından da Deniz Dünyası’nı gezdikten sonra Keçiören Belediyesi’ne geçti. Heyetin Köçiören Belediyesi ziyaretine, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar´da katılırken, Milletvekili Candan, Başkan Uysal ve beraberindeki heyeti belediyeye gelişlerinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak karşıladı. Milletvekilleri Candan ve Ulupınar, Başkan Uysal ile protokol imza töreni öncesi bir süre başkanlık makamında sohbet etti.

MECLİS TOPLANTISI SONRASI İMZA

Ereğli heyeti protokol imza töreni öncesi Keçiören Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 3. oturumuna da katıldı. Yaklaşık 3 dakika süren meclis sonrasında protokol imza törenine geçilirken, Karadeniz Ereğli´yi tanıtan kısa tanıtım videosu gösterildi.

İKİ BELEDİYE ARASINDAKİ KARDEŞLİK

Tanıtım sonrası söz alan Keçiören Belediye Başkanı Ak, “Yeni bir kardeşimiz var. Zonguldak Ereğli’si. Umut ediyorum ki imzalayacağımız bu protokol, iki belediye arasındaki kardeşlik ile daha güzel noktada karşılıklı tecrübelerin ve projelerin paylaşıldığı bir noktaya gelir. Bizler bilgilerimizden ve Ereğli’yi yararlandıracakken, Ereğli’de bizi yararlanmak isteriz. “diye konuştu.

KARDEŞÇE TECRÜBELİRİMİZİ PAYLAŞIRIZ

Başkan Uysal’da yaptığı konuşmada, “Bizleri çok değerli bir belediye ile kardeş belediye yatığı için AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül’e ve Keçiören Başkanımız Ay’a da bize kardeşlik elini uzattığı için çok teşekkür ediyorum. İnşallah beraberce kardeşçe tecrübelerimizi paylaşırız. Her iki kardeş belediye ileri adım atarlar. Ben buna inanıyorum.” dedi.

BELEDİYEYİ 40 YILLIK SOL İKTİDARDAN ALDIK

Milletvekili Candan’da yaptığı konuşmada, “Kardeş kent oluşumu anlaşmasını her iki belediyeye adına hayırlara vesile olmasını canı gönülden diliyorum. Biz Ereğli Belediyesi’ni tam 40 yıllık sol yönetiminden aldık. Bu başarının devamını Keçiören Belediyesi ile kol kola diz dize omuz omuza vererek çok daha güzel yerlere getirmek ve bu başarıyı bir daha perçinlenmek için bu anlaşmanın yapılmasını özellikle önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası kardeş şehir protokolü Başkan Mustafa Ak ve Başkan Hüseyin Uysal tarafından imzalanırken, her iki belediye başkanı da günün anısına kendilerine plaket ve çeşitli hediyeler takdiminde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER