kent konseyi halk’ı dinliyor

Kdz. Ereğli Kent Konseyi tarafından düzenlenen Halk Toplantılarının ikincisi Ömerli Mahallesi’nde gerçekleştirildi

kent konseyi halk’ı dinliyor

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Kent Konseyi tarafından düzenlenen Halk Toplantılarının ikincisi Ömerli Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin ve Yürütme Kurulu üyeleri, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, Ömerli Mahallesi Muhtarı Süleyman Korkmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın danışmanı Savaş Aydın ve çok sayıda mahalle sakininin katılımı ile piknik alanında gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

“HALK İLE BİREBİR GÖRÜŞÜYORUZ”

Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin, Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği’nin destekleri ile yapılan mahalle toplantılarında vatandaşlar ile bire bir görüşme imkanı sağladıklarını söyledi. Amaçlarının taş üstüne taş koymak olduğunu bunun da sağlanacak birlik ve beraberlikten geçtiğini ifade eden Keskin, “Kocaali Mahallesi’nde halk toplantılarına başladık. Bu doğrultuda Ömerli Mahallesi’nde ikinci toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Halkımız ile bir arada olmanın ayrıca mutluluğunu da yaşıyoruz.

“KONSEYİ ANLATIYORUZ”

Kent Konseyi’nin halk ile iç içe olmasını, Kent Konseyi’nin ne olduğunu, projelerini anlatmak gelebilecek önerileri dinlemek ve hayata geçirmek istiyoruz. Kdz.Ereğli Belediye Başkanımız Opr.Dr.Hüseyin Uysal, yaşanabilir modern bir Karadeniz Ereğli hedefinde emin adımlarla ilerliyor.

“CANDAN VE UYSAL İLE UYUM İÇERİSİNDEYİZ”

Kent Konseyi olarak biz de hem Belediye Başkanımız Uysal hem de bölgemize son dönemlerde ciddi destekler sağlayan başta eğitim olmak üzere kentimizin uzun yıllar beklediği hizmetlerin gelmesinin önünü açan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ile uyum içerisindeyiz. Gün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme ve Ereğli’de yaşayan herkesin birbirine sahip çıkma günüdür” dedi.

YERİNDE İNCELEME

Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek de, Kdz.Ereğli halkının hak ettiği hizmetleri alabilmesi için ellerinden gelen çabayı ortaya koymak istediklerini belirterek, “Belediye personelimiz 7 gün 24 saat halkımızın taleplerine sıkıntılarına çözüm bulmak için görevinin başında. Kent Konseyi’nin düzenlemiş olduğu mahalle toplantıları kapsamında biz de buradayız. Hem vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor hem de yerinde incelemelerde bulunuyoruz” sözleri ile konuştu.

ÖMERLİ GELİŞİYOR

Ömerli Mahallesi Muhtarı Süleyman Korkmaz, Kent Konseyi Yöneticilerinin yanı sıra Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cöbek ve Danışman Aydın’a desteklerinden ötürü teşekkür ederek, “Sorunlarımız var bu sorunlarımızı yetkililere birebir anlatma fırsatı vatandaşımızın bulmasını sağladığınız için gerçekten teşekkür ediyoruz. Vatandaşın yanına gelip onu dinlemek taleplerini almak örnek ve güzel bir davranış. Ömerli Mahallesi gelişen bir mahalle inşallah daha da yaşanabilir bir noktaya ulaşacaktır” ifadelerine yer verdi.

SORUNLAR ANLATILDI, ÇÖZÜMÜ TARTIŞILDI

Daha sonra vatandaşların sorunları ve önerileri dinlendi. Vatandaşlar yeni hastanenin hizmete girmesi ile Ömerli Mahallesi’nde ciddi bir yoğunluk başlayacağını dikkati çektiler. Ulaşım noktasında eksikliklerin biran önce giderilmesi istenirken ayrıca mahalle halkının sosyal yaşam alanı haline dönüşen piknik alanında özel bir güvenlik görevlisinin de gece saatlerinde yer almasını isteyen vatandaşlar, “Aileler bu alanı özellikle akşam saatlerinde daha fazla sayıda kullanmakta. Gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler bu alanlarda şişe kırıyor, zarar veriyor. Biz de bu alanda bir özel güvenlik veya zabıta ekibi istiyoruz” sözlerine Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek yaptığı telefon görüşmesinin ardından, “Bu talebinizi yerine getireceğiz. Zonguldak Valiliği’nden özel güvenlik izni almak için zaten talebimiz oldu. Vatandaşımızın huzuru herşeyden önce gelir. Biz sağladığınız katkılardan ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” sözleri ile yanıtladı.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER