Kent Konseyi seçimlerinde Flaş gelişme

Kent Konseyi seçimlerinde Flaş gelişme

Kent Konseyi seçimlerinde Flaş gelişme

Kdz. Ereğli ilçesinde ertelenen KentKonseyi seçimleri yoğun tartışmalar arasında yapıldı. 3 adayla girilenseçimlerde iki adayın çekilmesi sonrası Âdem Öztürk başkanlığındaki listeseçildi. Kdz. Ereğli Kent Konseyi’nin seçimleri 10 Temmuz Pazar günü saat:09.00’da Atatürk kültür Merkezi (AKM) Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi.Kongrenin açılışında konuşan mevcut başkan Noyan Keskin, 2 yıllık görev süresiboyunca kendisine destek olanlara teşekkür etti. Başkan adaylarından ÂdemÖztürk’ün teklifi üzerine Divan Başkanlığına Mehmet Azman, kâtip üyeliklerine İsmetKoç ile Hüseyin Çınar’ın seçildiği kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nınokunması ile başladı. Divan Başkanı Mehmet Azman’ın seçimlerin açık oylayapılacağını açıklaması sonrası başkan adaylarından Mustafa Özkan ile MetinYüksel duruma itiraz ederek tüzüğe aykırı hareket edildiğini ifade etti. Başkanadaylarından Âdem Öztürk ise yasanın değiştiğini ve oylamanın açıkyapılabileceğini söyledi. Salonda bulunan STK temsilcilerinin itirazı üzerineDivan Başkanı Mehmet Azman oylamanın kapalı yapılacağını açıkladı ve adaylaraoy pusulalarını hazırlamaları için 15 dakika süre tanıdı. 15 dakika süreninardından yeniden salona gelen Divan Başkanı Mehmet Azman, oylamanın açık yâdakapalı yapılmasını genel kurulun oylarına sunarak, çoğunluğun açık yapılmasıyönünde oy kullandığını belirterek oylamanın açık yapılacağını açıkladı. Buaçıklamanın ardından bazı STK temsilcileri duruma itiraz ederken, başkanadaylarından Metin Yüksel, kongrenin demokratik bir ortamda yapılmadığınıbelirterek çekildiğini açıkladı. Diğer Başkan Adayı Mustafa Özkan’da divanbaşkanlığına itiraz dilekçesi sunarak adaylıktan çekildiğini açıkladı. DivanBaşkanı Mehmet Azman, başkan adaylarından Mustafa Özkanın verilen 15 dakikalıksürede listesini hazır edemediğini ve iki adayın çekilmesi nedeniyle ÂdemÖztürk başkanlığındaki listeyle seçim yapılacağını ifade etti. Yapılan oylamadaÂdem Öztürk tek aday olarak seçildi. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemialdığı salonda tartışmalar uzun süre devam etti.

BURADA YAPILANLAR YASALARA VE ŞEHRİN BİRLİK BERABERLİĞİNE AYKIRIDIR

Kongre salonu çıkışında gazetecilere açıklama yapan başkan adaylarından MustafaÖzkan, yasal haklarını kullanıp kongreye itiraz edeceklerini söyledi. Özkan“Burada yapılanlar yasalara ve şehrin birlik beraberliğine aykırıdır. Sen tasıtarağı yargı yoluyla da toplayacaksın. Biz Ereğli’nin hak ve menfaatlerininarayışı içerisinde olacağız” dedi.

MAHALLE MUHTARI TEPKİ GÖSTERDİ

Mustafa Özkan’ın açıklama yaptığı sıradayanına gelen bir mahalle muhtarı, muhtarlara söylediği sözlerden dolayı tepkigösterince başka bir tartışma daha yaşandı.

YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Kongrede Âdem Öztürk Başkan seçilirkenyönetim kurulunda Ahmet Özer, Yücel Oktay, Mehmet Ali Demirdöğen, Koray Büyükyıldırım,Âdem Acar, Ezgi Taylan Koparan, Şener Mısırlı, Celal Yıldız ve Yusuf Karaoğluyer aldı.


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2016, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER