Kent Konseyi´nden kan bağışı kampanyası´na destek

Alaplı Kent Konseyi ve Kızılay Alaplı Şubesi iş birliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kent Konseyi´nden kan bağışı kampanyası´na destek
Alaplı Kent Konseyi ve Kızılay Alaplı Şubesi iş birliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. 
Merkez Camisi önünde gerçekleşen kan bağışı kampanyasına, esnafların yanı sıra vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi
Alaplı Merkez Cami önünde Kızılaya ait çadırda düzenlenen kan bağışı kampanyasına Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ziyaret ederek, Çaturoğlu, kan bağışının önemine vurgu yaparak, kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve vatandaşların bu duyarlılıkla hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kent Konseyi olarak kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini vurgulayan Korkut şöyle dedi:
Merkez Camisi önünde havaların yağışlı olması nedeniyle kan bağışı kampanyasını Türk Kızılayı kan bankasına ait Çatırda yapıyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Hiç ummadığımız bir anda kendimizin veya bir yakınımızın kana ihtiyacı olabilir. Kan özelliği itibarıyla üretilebilen bir ürün değildir. Sadece sağlıklı insanlardan temin edilebilir. Yapılan kan bağışları ile milyonlarca insan hayata tutunmaktadır. Tüm esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı kan bağışı kampanyasına destek olmasını istiyoruz. İlkini düzenlediğimiz kampanyayı geleneksel hale getirerek bundan sonra her yıl düzenleyeceğiz.”
Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayir Yiğit de Alaplı Kent Konseyine Kan bağışına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER