Kent Konseyinden Ankara çıkarması

Kent Konseyinden Ankara çıkarması

Kent Konseyinden Ankara çıkarması

Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, beraberinde Konsey Yürütme Kurulu Üyeleri Ankara’da TBMM Zonguldak Milletvekillilerine ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nu ziyaret eden Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, beraberinde Konsey Yürütme Kurulu Üyeleri

Çaturoğlu’na Kent Konseylerinin hukuki yapısındaki eksiklikler ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ile Alaplı Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren meclis ve komisyonlarımızca hazırlanan ve Alaplı Kent Konseyi Genel Kurulunda kabul edilen Alaplı’da yapılması talep edilen yatırımları ihtiva eden bir dosya sundu.

Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Öztürk, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklama “AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile birlikte ilçemizde yapılması gereken yatırımları ayrıntılı olarak istişare ettik. Milletvekilimiz Çaturoğlu ‘da bizlere 2016 yılında ilçemize 5 temel eğitim okulu, 1 ortaöğretim okulu ile halk eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezi yapılmasının planlandığı müjdesini verdiler. İlçemizde tüm kesimlerce yapılması ısrarla talep edilen C sınıfı devlet hastanesinin ilçemize kazandırılacağı milletvekilimiz tarafından bizlere ifade edildi. Yine maddelerimiz arasında yer alan ilçemize modern bir spor salonu kazandırılmasıyla ilgili çalışma yapıldığı bilgisini aldık. İlçemizde eğitim veren Bülent Ecevit Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun 4 yıllık fakülteye ya da 4 yıllık yüksekokula dönüştürülmesiyle ilgili girişimlerinin devam ettiğini, geçtiğimiz dönemlerde ilçemize yapılması düşünülen ancak daha sonra vazgeçilen liman projesi konusunda ilgili mercilerle gerekli temaslarda bulunduklarını beyan ettiler. Alaplı çayının ıslah çalışmalarının devam ettiğini, bunun yanı sıra Gümeli baraj göletiyle ilgili önümüzdeki günlerde DSİ yetkilileriyle beraber yerinde incelemelerde bulunacağını, bölgemizdeki tersanelerin tekrar canlandırılması konusunda milli geminin bölgemizdeki tersanelerde yapılması ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili mercilerle görüşmelerin sürdürüldüğünü ifade ettiler. Ayrıca; ilçemizde yat yapımına büyük önem verdiklerini, ilçemize yeni Emniyet Müdürlüğü binası yapılması konusunu özel olarak takip edeceğini ifade ettiler. Alaplı’mıza geleneksel değerlerin sergileneceği bir kent müzesinin kazandırılmasının önemli olduğunu; bununla beraber geleneksel materyallerin üretiminin de yapılabileceği bir yerin kazandırılması için çalışma yapacaklarını beyan ettiler. Yine taleplerimiz arasında bulunan ilçemize ağız ve diş sağlığı hastanesi kazandırılmasının da önemli olduğunu ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade ettiler” dedi.

Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, beraberinde Konsey Yürütme Kurulu Üyeleri daha sonra CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ı da ziyaret ederek kendileriyle Kent Konseylerinin hukuki yapısındaki eksikliklerin giderilmesiyle ilgili karşılıklı fikir alış-verişinde bulundu.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Alaplı Kent Konseyi Başkanı Korkut, “Alaplı Kent Konseyi olarak talep ettiğimiz hususların kararlılıkla takipçisi olacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER