Kent müzesine ziyaretçi akını

Kent müzesine ziyaretçi akını

Kent müzesine ziyaretçi akını



Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından hizmete açılanKent Müzesi, kültür ve tarih meraklılarının yoğun ilgisini çekiyor. Yüz yılıaşan tarihiyle 341 envantere sahip olan Kent Müzesi için Kültür ve Sosyal İşlerMüdürlüğü tarafından tanıtım videosu hazırlandı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’ninBatı Karadeniz Kalkınma Ajansının destekleriyle 2 Aralık 2014 tarihinde hizmeteaçtığı Kent Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Zemin artı iki kattanoluşan müzede, günlük hayatta kullanılan eski pek çok malzemenin yanı sıra, tarihtekikına gecelerine özgü ayrılan bölüm ziyaretçilerine nostalji yaşatıyor.

Yüzyıla yakın döneme aiteşyaların bulunduğu Kent Müzesi’nde 341 envanter bulunuyor. Bugüne kadar çoksayıda kişinin ziyaret ettiği Kent Müzesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşlerMüdürlüğü İngilizce alt yazılı bir tanıtım videosu hazırladı.

Özellikle kültür ve tarihmeraklılarının yoğun ilgisini çeken Kent Müzesine ilçemizde okullardan daturlar düzenlenerek öğrencilerin gezmesi sağlanıyor. Kent Müzesi, Pazartesi günlerihariç, haftanın altı günü saat 10-12.30 ile 13.30-17 arasında halkın ziyaretineaçık tutuluyor.



 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER