KEPEZ’E YENİ YÜZ…

Kdz. Ereğli’de 197 Bin TL’ye mal olan Kepez Piknik Alanı için açılış töreni düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde yine Posbıyık’ın yaptığı açıklamalar damgasını vurdu.

KEPEZ’E YENİ YÜZ…

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de 197 Bin TL’ye mal olan Kepez Piknik Alanı için açılış töreni düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde yine Posbıyık’ın yaptığı açıklamalar damgasını vurdu.

Her mahalleye eşit mesafede durduklarını kaydeden Posbıyık, “Bizi eleştirenler var. (Sahil boyunu çok iyi yapıyor ama arka mahallelerde ne var?) diyorlar. Soruyorum size; arka mahallelerde ne yok? su mu yok, yol mu yok, asfalt mı yok, kanalizasyon hattımı yok, yani arka mahallelerde olmayan nedir, bir tane eksiklik mi var. Eğer sen bana diyorsan, (sahili yaptın, binlerce çiçeği her gün sulayan işçiler var, bunları da arka bahçeye arka mahalleye getir) diyorsan bin tane, iki bin tane sulayıcı almak lazım! Belediye batar o zaman. Böyle mantık olur mu, tabi herkes bir şeyler söyleyecek biz çağdaş belediyecilik anlayışını hızlı bir şekilde götürüyoruz” diye konuştu.

Kdz Ereğli Belediye tarafından Kepez tepesine yapılan piknik alanının açılışı töreni görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen açılışa Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ali Azar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık “Ereğli’yi subaşına doğru büyütmek niyetindeyiz, ağır, ağır subaşına doğru gidiyoruz, gerçi tek soğanlı Yörük bizi engellemeye çalışıyor ama onu da aşacağız” dedi.

Posbıyık yaptığı konuşmasında ”Bugün yine bir açılıştayız, bundan evvel karşıda terminalin temelini attık yine orda beraberdik, Ereğli’yi subaşına doğru büyütmek niyetindeyiz. Ağır, ağır subaşına doğru gidiyoruz. Gerçi tek soğanlı Yörük bizi engellemeye çalışıyor ama onu da aşacağız inşallah ve kenti bu tarafa doğru kaydırmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Kepez’de merkez mahallerden bir tanesi olacak. Zaman içerisinde hepimiz göreceğiz, Kdz Ereğli’de gerçekten çok güzel şeyler yapıyoruz, sürekli temeller atıyoruz, çok yakında 12.aydan sonra göreceksiniz hemen Belen sanayii karşısında çok modern, Karadeniz’in en modern en büyük, çağdaş bir terminalinin açılışını inşallah birlikte yapacağız. Yine plajımızı açtık bu yıl mutlaka o plaj’a gidin. Kepez halkına sesleniyorum, çocuklarınızı, bacılarınızı, alıp mutlaka plaja, gidin, İstanbul’da, Bodrumda öyle plaj bulamazsınız. Aşağıdan, yukarıya doğru değiştirdik illa ki denize girmek zorunda değilsiniz, bütün masalara gölgelikleri yerleştirdik ve çoluğunuzu-çocuğunuzu alın, yaşlılarımız otursun, giderken dolmasını, makarnasını, çaydanlığını yanında getirsin çayını içsin! Gençlerde denize girsin. Evet yine önümüzde ki günlerde açılışlarımıza devam edeceğiz, bugün burada açılışımızı yapıyoruz” dedi.

BU BİR EKİP İŞİ

Uzun zamandan beri Kepez’e piknik alanı yapmamız gerektiğine inanmıştık ve bu mevkide kepez halkına piknik alanı yapalım istedik. Olur ya vatandaş mangal yakmak istiyor. Buradan kalkıp ta uzaklara gidiliyor. Bu mahallerde ki insanlar kömürünü, etini yanına aldıkları zaman, çoluk, çocuğunu aldıkları zaman, buralara barbeküler koyduk. Buraya gelip piknik yapabilir, çoluk, çocuğu ile beraber iyi bir zaman geçirebilir, buralara çocuk parkı koyduk, fitnes aletleri koyduk, kadınlarımız ve belli yaşlarda ki insanlarımız, spor yapsınlar diye WC’lerine kadar düşündük, sallanan salıncaklı oturaklar koyduk, bu bölgeden tam olarak Kepez halkının tam olarak yaralanmasını, yan tarafta öğrencilerimiz var. Belediye işçilerimiz çöpçüsünden, düz işçisine, başkan yardımcılarına kadar bu bir ekip çalışmasıdır, belediye meclis üyelerinin ortaya koyduğu projelerle yapılan bir ekip işidir, Bu Halil Posbıyık meselesi değil, bu belediyede çalışan tüm işçilerimizin ortak çalışması ile olmuştur. Birbirimize destek vermemizin neticesinde ortaya çıkan bu işler bu ekibin becerisidir, başarısıdır ve Ereğli’yi iyi noktalara getirme noktasında ki çalışmasıdır.

ARKA MAHALLELERDE OLMAYAN NEDİR

Bizi eleştirenler var. (Sahil boyunu çok iyi yapıyor ama arka mahallelerde ne var?) diyorlar. Soruyorum size; arka mahallelerde ne yok? su mu yok, yol mu yok, asfalt mı yok, kanalizasyon hattımı yok, yani arka mahallelerde olmayan nedir, bir tane eksiklik mi var. Eğer sen bana diyorsan, (sahili yaptın, binlerce çiçeği her gün sulayan işçiler var, bunları da arka bahçeye arka mahalleye getir) diyorsan bin tane, iki bin tane sulayıcı almak lazım! Belediye batar o zaman. Böyle mantık olur mu, tabi herkes bir şeyler söyleyecek biz çağdaş belediyecilik anlayışını hızlı bir şekilde götürüyoruz”

BELEDİYE BAŞKANLIĞI LAFLA OLMAZ

Belediye başkanlığı lafla falan olmaz, Belediye başkanı lider olacak, yönetici olacak, gerektiğinde dik durmasını bilecek başka türlü başarı gelmesi mümkün değildir, yıllardır bu görevde bulunan bir insan olarak, yönetici olmayan lider olmayan adam belediye başkanlığı yapamaz, dikte duramaz, yaprak gibi durmadan sağa,sola doğru eğilir,bizde eğilme yok,dikiz her zaman dik durmaya devam edeceğiz,karşı tarafta belediyemizin yeri var o bölgeyi ihaleye verdik, fiilen ikinci cumhuriyet halkevini kepezde yapmaya başladık hayırlı olsun! Bununda zaman geçmeden 2-3 ay içinde açılışını gerçekleştireceğiz, genç kızlarımız ablalarımız, burada aşçılık kursu alacaklar, hem bilgisayar kursu alacaklar, hem müzik kursu alacaklar işte Ereğli’ye çağdaşlığı getirebilmek için belediyenin yapacağı en önemli işlevlerden bir tanesi de cumhuriyet halk evlerini yaygınlaştırmak. Bugün kepez’e yapıyorsak hiç şüpheniz olmasın yarın diğer mahallelere de yaymak suretiyle çoğaltacağız. Ben bugün bize yoldaşlık yaptığınız için, arkadaşlık yaptığınız için bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyor kepez halkına hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi Posbıyık ve beraberindekiler tarafından kesildi. Ardından davetliler piknik alanını gezdiler.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER