KGD ´nin 11.yılı

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, derneğin kuruluşunun 11’inci yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.

KGD ´nin 11.yılı

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, derneğin kuruluşunun 11’inci yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: “Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin (KGD) kuruluşunun 11’inci yıldönümünü gurur, mutluluk ve yeni umutlarla kutluyoruz. KGD, 11 yıl önce Zonguldak’ta mesleki örgütlenmede yaşanan sorunlar nedeniyle bir grup duyarlı meslektaşımızın çağrıları üzerine yapılan toplantılar sonucunda kurulmuştur.

Geçen 11 yıl içinde sayısız mesleki etkinliğe imza atan, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken KGD, bundan böyle de başta mesleğimizin, Zonguldak’ın, Bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için üzerine düşen sorumlulukları kararlılıkla yerine getirecektir.

Karaelmas Gazeteciler Derneği, farklı görüş ve düşüncedeki basın emekçilerinin mesleki sorumluluk duygusu çerçevesinde ortak sorunlar ve çözümleri için bir araya gelmesi gerektiğini savunmaktadır.

Bu amaçla yerel basının daha etkili, daha güçlü ve saygın olabilmesi için sağlıklı ve sorumlu bir örgütlenmenin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekmektedir.

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin hedefi de sorumlu ve saygın bir gazetecilik anlayışının mesleğimize egemen olması için katkı vermek ve buna zemin hazırlamaktır. Bunun için de üyelerinin gazetecilerden olması şartı koyarak net bir tavır ortaya koymuştur.

Mesleki disiplin, mesleki gelişim için, eğitimlerin yanı sıra eski kuşak ve yeni kuşak gazeteciler arasında daha sistemli bilgi ve birikim paylaşımı kaçınılmazdır.

Bunun içinde yapılması gereken ilk iş bütün basın emekçilerinin karşılıklı saygı ve sevgisini paylaşabileceği ortamların oluşturulmasıdır.

Özverili çalışmanın yanında özeleştiri yapmanın mesleki sorumluluğun geliştirilmesinde ve haber kaynaklarıyla daha düzeyli ilişkiler kurulmasında önemli bir etken olduğunu düşünüyor ve bu anlayışın daha da yaygınlaşmasını amaçlıyoruz.

Basında, farklı düşüncelerin işi gazetecilik olanlar tarafından dile getirilmesi önemli bir zenginlik olarak değerlendirilmeli, sorumlu, ilkeli, şeffaf yayınlar daha fazla desteklenmelidir.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak, başta üyelerimiz olmak üzere mesleki sorumluluk anlayışla hareket etme çabası içinde olan her meslektaşımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, gazetecilik mesleğinin saygınlarının arttırılması, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarının gündeme getirilmesi, mesleki, sosyal ve ekonomik bu sorunların çözümüne katkıda bulunulması hedefiyle görev ve sorumluluklarını genişletecek yeni çalışmalar içindeyiz.

KGD, yüklendiği mesleki, sosyal sorunların çözümü ve mesleki ilke ve sorumlulukların mesleğe egemen kılınması amacıyla yeni etkinlik ve örgütlenme çalışmalarına başlamıştır.

Derneğimizin kurulmasında, yaşatılmasında, yaptığımız mesleki ve sosyal etkinliklerde desteklerini esirgemeyen meslektaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza, mesleki sorumluluk anlayışımıza katkı veren tüm halkımıza ve ayrıca gazetecilere destek vererek büyük katkılar sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir’e teşekkür ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER