KGD Ereğli’de gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

KGD Ereğli’de gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

KGD Ereğli’de gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, son günlerde gazetecilere yönelik baskı ve saldırıların arttığına dikkat çekerek, geçtiğimiz günlerde Karadon’da basın mensuplarına yapılan saldırıdan sonra bu defa da Ereğli’de görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler Sinan Kabatepe ve Vedat Kılıç’a alkollü oldukları belirtilen kişilerin otomobiliyle kaza yaptıktan sonra önce polisle tartışıp ve daha sonra gazetecilere dönerek “Ne çekiyorsun, biraz sonra burası ne olacak göreceksin, hepinizi yakacağım” diyerek tehditler savurarak tekme tokat saldıran kendini bilmez kişileri şiddetle kınadı.

Bu tür çirkin saldırıların artmasını endişe ile takip ettiklerini belirten ve bir daha tekerrür etmemesi temennisinde bulunan Karaelmas Gazeteciler Derneği KGD’nin gazeteci meslektaşlarına yapılan saldırı ile ilgili olarak yaptığı kınama yazısı şöyledir:“Sadece ve sadece görevini yapmaya çalışan hangi nedenle olursa olsun, gazetecilere yönelik, sözlü ve fiili saldırıların artması dikkat çekicidir. Basın Özgürlüğü, demokrasinin, toplum düzeninin ve özgürlüklerin temel kuralıdır. Basın, halkın haber ve bilgi alma talebini karşılayan yapısıyla bir kamu görevini yerine getirmektedir. Bu kamu görevi sırasında gazetecilere yönelik her türlü saldırı ve baskı basın özgürlüğünün de ötesinde halkın haber alma özgürlüğüne yapıldığı anlamına gelir. Demokrasinin ve hakların gelişebilmesi için basın özgürlüğüne büyük ihtiyaç duyulduğu unutulmamalıdır.Bazı kendini bilmez kişilerin gazetecilere saldırması, tartaklaması şiddet yolunu seçmesi akıl alır şey değildir. Bu bilinç içerisinde olmayan densizler meslektaşlarımıza hakaretler ederek saldırmak ve darp etmek hakkını nereden almaktadırlar. Basın özgürlüğünü korumak ve kollamakla görevli olan kamu kurum, kuruluş ve yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyor, basına yönelik yapılan bu çirkin saldırıyı bir kere daha nefretle kınıyoruz ve meslektaşlarımız Sinan Kabatepe ve Vedat Kılıç’a geçmiş olsun diyoruz.”


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 09:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
çaglar özcan
çaglar özcan - 8 yıl Önce

vedatve sinan kardesime gecmiş olsun dileklerimi sunar bir daha höyle bi olayın ergli gibi güsüde bir kentimizde yaşanmamasını dilerim bu yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum guluc beldrsi öetncik mahalesi muhtarı

SIRADAKİ HABER