KGD “ŞİDDETLE KINIYORUZ”

KGD “ŞİDDETLE KINIYORUZ”

gundemeregli.com-Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 20.Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk ,Kültür ve Sanat Festivali’nde Özel güvenlikçiler tarafından Gazetecilere yönelik yapılan şiddeti kınadı.

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) açıklaması şu şekilde;

Gazeteciler, halkın “haber alma” özgürlüğünden kaynaklanan “haber verme” özgürlüğünü kullanırlar.

Gazetecilerin haber verme özgürlüğü olan “basın özgürlüğü” kavramı anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır.

Bu yönüyle kamu görevi yapan gazetecilerin bu görevlerinin kolaylaştırılması; kurum ve kuruluşların etkinliklerinin, hizmetlerinin doğru ve çarpıcı şekilde kamuoyuna yansıtılması için önemli bir unsurdur.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve ülkemizin en büyük festivalleri arasında yer alan “Ereğli 20’nci Uluslararası Sevgi-Barış-Dostluk Festivali”nde kamu görevi yapan gazeteciler açısından, tepki ve üzüntüyle ifade etmek isteriz ki, farklı bir çarpıcı tablo ortaya çıkmıştır. Bu tablo; teması “sevgi-barış-dostluk” olan festivale ne yazık ki gölge düşürmüştür.

Halk konserlerinde basın mensuplarına ayrılan bölümün, özellikle son akşam, gazeteci olmayanlarca işgal edildiğini belirten gazeteciler, görevlerini sağlıklı yapabilmeleri için kendilerine ayrılan bölümün boşaltılmasını talep etmişlerdir.

Bu haklı taleplerine karşı “özel güvenlikçi” denen bir grup kendini ve görevini bilmezlerin fiili saldırısına uğramışlardır.

Objektif Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yıldırım Yılmaz’ı tartaklayan özel güvenlikçiler, Cihan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri Sinan Kabatepe’ye de yumrukla saldırdılar. Bu saldırıyı gören ve engellemeye çalışan 67 TV Ereğli Temsilcisi ve Doğan Haber Ajansı Ereğli Muhabiri İlhan Çetin’i de yere yatırıp, tekmelediler. Özel güvenlikçilerin fiili ve sözlü saldırısını, konser vermek üzere Ereğli’de sahneye çıkan Tarkan’ın özel korumaları araya girerek durdurabilmiştir. Konserleri izlemeye gelen vatandaşlara karşı da olumsuz tavırlar sergileyen görevleri ve sorumlulukları belli özel güvenlikçiler, düzeni ve disiplini koruma görevini aşmış ve adeta terör estirmişlerdir.

Tüm kurum ve kuruluşlar; ilimizde gerçekleştirdikleri ve geniş katılımlı tüm etkinliklerde görevlendirilen özel güvenlikçilerin seçiminin dikkatli yapılması, görevlerine harfiyen uymalarının yanı sıra halka ve gazetecilere yönelik tutumlarında da dikkatli olmalarının sağlanması konularında en yüksek duyarlılığı göstermelidirler.

Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, medyaya da yansıyan görüntü ve fotoğrafları bulunan ve terör estiren özel güvenlikçilerin belirlenmesini ve bu tutumları nedeniyle cezalandırılmalarını istiyoruz.

Özel güvenlikçilerin, görevlerini yapmaya çalışan gazetecilere yönelik fiili saldırılarını şiddetle kınıyor, saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2013, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER