KGD-TGC il temsilciliğinden saldırıya kınama

Karaelmas Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Temsilcisi Atilla Öksüz , İHA Muhabiri Murat Küçük’e yapılan saldırıyı kınadı.

KGD-TGC il temsilciliğinden saldırıya kınama

Karaelmas Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Temsilcisi Atilla Öksüz İHA Muhabiri Murat Küçük’e yapılan saldırıyı kınarken şu ifadeleri kullandı; ´´Basın mensupları, kamuoyununhaber alma hakkını sağlamak için gecesini gündüzüne katıp uğraşmakta, kamugörevi ifa etmektedir.

Bin bir güçlüklere rağmenyapılan bu görevde yaşadıkları saldırılara bir yenisi dün gündüz vakti, EmniyetMüdürlüğü’nün karşısında gerçekleştirilmiştir.

Yolun karşısına geçmeyeçalışan yayalara araç çarptığını öğrenen İHA Zonguldak muhabirlerinden MuratKüçük arkadaşımız, görüntü çektiği sırada ne yaralanan ne de yaralayankişilerle hiçbir alakası olmayan kişilerin sözlü ve fiili saldırısınauğramıştır.

Kamu görevini yapmayaçalıştığı sırada magandaların saldırısına uğrayan arkadaşımız vücudunun değişikyerlerine darp alarak hayati tehlike yaşamıştır.

Münferit bir saldırı gibigörünse de 4 kişinin organize şekilde saldırması ve sonrasındaki pişkintavırları gazeteciye bakış açısını ortaya koymaktadır.

Gazeteciye yapılan fiili vesözlü saldırılar normal bir vaka gibi karşılanır hale gelmiştir. Hatta birçokolayda kolluk kuvvetlerinin dahi müdahale yapmaması ve kamu görevi ifa edengazeteciyi kollamaması gelinen vahim noktayı ortaya koymaktadır.

Bu olayı işleyenlere gerekencezanın verilmesi sadece gazeteciye değil vatandaşlarımıza da kabadayılıkyapılma cüreti gösterilmemesini sağlayacaktır.

Emniyet Müdürü ve ekibineolayın faallerini kısa sürede yakaladığı için teşekkür ediyoruz.

Ancak burada özellikle birduruma dikkat çekmek istiyoruz. Saldırıyı düzenleyenler, emniyettekiifadelerinde trafik kazasında yaralanan bayanın arkadaşları olduğunu zannettiklerini,küfür edildiğini söylemiş. 60 Yaşlarında bir bayanın arkadaşları olmadığınıbile bile bunu söylemek adli ve güvenlik görevlileriyle dalga geçmekten başkabir şey değildir. İkincisi ise kamera kayıtları olmasına rağmen olayısaptırarak küfür edildiğini beyan etmek de hem yalan hem iftiradır.

Saldırıyı kınıyor, bundansonra kamu görevi yapan gazeteci arkadaşların böylesi insanlık dışı durumlakarşılaşmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.´´ dedi.


Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER