KGD UYARDI

KGD UYARDI

gundemeregli.com-Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak Basın Trafik Kartı uygulamaları ve gazeteci olmayanlar adına da basın tanıtım kartı düzenlenmesi hakkında uyarılarda bulundu.

KGD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle;

BASIN TRAFİK KARTI TAŞIYAN ARAÇLARA KOLAYLIKLAR SAĞLANMIŞTIR

Sarı Basın Kartı sahiplerine ayrıca bu karta ek olarak talep etmeleri halinde, sağlanan çeşitli kolaylıklardan yararlanmaları amacıyla Basın Trafik Kartı verilmektedir.

Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında 23.07.2009 tarihinde imzalanan protokol gereğince araçlarında resmi nitelikte olan Basın Trafik Kartı bulunan gazetecilere trafik ve park etme açısından çeşitli kolaylıklar sağlanmıştır.

a)Güzergâh ve kavşaklarda trafiğin düzenlenmesinden ve yönetiminden sorumlu olan görevliler, araçlarında Basın Trafik Kartı bulunan görevli basın mensuplarını gördüklerinde veya bu kişilerin müracaatları halinde kendilerine geçiş kolaylığı sağlarlar ve trafiğin genel şartlarını dikkate alarak, görev mahalline bir an önce varmaları için gerekli kolaylığı gösterirler.

 

b)Trafik zabıtasınca, basın mensuplarının araçlarına, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanır.

Ancak, başta Çaycuma ilçemiz olmak üzere bazı ilçelerde görev yapan Sarı Basın Kartı ve Basın Trafik Kartı sahibi üyelerimiz, anılan protokol doğrultusunda gazetecilere kolaylıklar sağlanmadığı yönünde derneğimize bilgi aktarmışlardır.

İlçelerimizde mülki amirler ile emniyet ve zabıtanın; anılan protokolde sıralanan kolaylıkların Basın Trafik Kartı sahibi gazetecilere sağlanması için gerekli önlemleri alması, hatırlatmaları yapması ve protokole uygun düzenleme ve uygulamaları yerine getirmesi gerekmektedir.

BASIN TANITIM KARTLARININ GAZETECİ OLMAYANLAR ADINA DÜZENLENMEMESİ YÖNÜNDE UYARIYORUZ

Diğer bir konu ise basın-yayın kuruluşları tarafından çalışanlarına verilen basın tanıtım kartlarının gazetecilikle ilgisi olmayan kişiler adına da düzenlenerek dağıtıldığı duyumudur.

Başta Kdz. Ereğli ilçemizde görev yapan gazeteci üyelerimiz, basın tanıtım kartlarının, bazı kuruluşlarca gazeteci olmayan ve o kuruluşlarda görev yapmayan kişilere de ve üstelik para karşılığı verildiği yönündeki rahatsızlıklarını derneğimize iletmişlerdir.

Bu kişiler, gazetecilere sağlanan kolaylıklardan yararlanarak haksız ve hukuksuz bir durumu ortaya çıkarmaktadır. Bu şekilde basın tanıtım kartı veren basın-yayın kuruluşları açıkça basın meslek ilkelerini de çiğnemektedirler.

Bu basın-yayın kuruluşlarını bu şekilde hareket etmemeleri, Haksız ve hukuksuz şekilde düzenleyerek dağıttıkları basın tanıtım ve araç kartlarını toplamaları yönünde uyarıyoruz.

GEÇERLİLİĞİ YOK

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER