Kimseden sadaka istemiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde başlattığı seçim çalışmalarına gündüz Gökçebey bölgesinde bulunan fabrika çalışanlarıyla başlarken akşam ise mahalle mitingleri ile devam etti.

Kimseden sadaka istemiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde başlattığı seçim çalışmalarına gündüz Gökçebey bölgesinde bulunan fabrika çalışanlarıyla başlarken akşam ise mahalle mitingleri ile devam etti.

Gündüz saatlerinde Gökçebey bölgesinde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı fidan tesisini ziyaret eden Turpcu ardından salyangoz ve kauçuk fabrikalarında çalışan işçilerle buluştu. CHP iktidarında asgari ücrete yapılacak olan iyileştirmelerin yanı sıra taşeron işçilerin kadroya geçmesi ve mevsimlik işçilerin ortadan kaldırılacağını anlatan Turpcu, işçilerin de sıkıntılarını dinledi.

Gündüz oldukça yoğun bir program geçiren Turpcu akşam ise Ankara eski Milletvekili Mehmet Kerimoğlu, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Milletvekili aday adayı Erol Sarıal, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş, İl eski Başkanı Halil Furat, belediye meclis üyeleri ile birlikte Zonguldak Merkeze bağlı Kapuz ve Yeşilmahalle’de miting düzenledi.

CHP iktidarında yapacakları hizmetler hakkında bilgiler veren Turpcu, 13 yıldır AK Parti hükümetinin ülkeyi her anlamda davul gibi gerdiğini ve vatandaşların rahat nefes bile alamadığını söyledi

Turpcu, vatandaşın adalet, hukuk ve demokrasiye olan inancının da yok olduğunu dile getirerek, “7 Haziran seçimlerine 3 haftadan az bir süre kaldı. Partimiz başlangıçta Zonguldak’ta birinci parti ola arzusundayız diyordu. Genel Başkanımızın mitinginde de gördük, ilçe ve köy ziyaretlerinde de görüyoruz ki Zonguldak’ta birinci partiyiz. Örgütlerimizin alana getirdiği insanlarımızın dışında ne kadar kalabalık bir ortam olduğunu gördük. Bu bizi daha da umutlandırdı, çalışmalarımızı daha da kamçıladı. Bu anlamda daha kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Bu bölge göç alarak bu hale geldi. 165 yıldır Zonguldak insanı kanıyla canıyla ülkeye hizmet etti, buradan enerji, kağıt, kömür, demir çelik verdik ama sonuçta bizi hükümetler kendi haline bıraktılar. Bizler kimseden sadaka istemiyoruz. Biz hak ve hukuklarımızı istiyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu TTK’ya 5 bin işçi sözünü verdi. AK Parti burayı kapatmayı planlıyor. Enerji Bakanı da bunu kendisi söyledi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’da kendisini destekledi. AK Parti milletvekili adaylarından bugüne kadar bununla ilgili bir cevap alamadık. Sayın Başbakan 19 Mayıs’ta gelecek ve cevabını alacağız. AK Parti hükümeti 13 yıldır Türkiye2nin belli yerlerine belli yatırımlar yaptılar ama Zonguldak’a hiç birşey yapmadılar. Zonguldak nüfusu ilk defa 600 binin altına düştü. Her geçen gün göç bölgemizde artıyor. Köylerimizde mezar kazacak insan kalmadı. Hepsi büyük şehirlere göç ettiler. Göçü tersine çevirmenin yolu gençlerimize iş ve aş kapısını açmaktır. Bu anlamda TTK’ya biz 5 bin işçi alacağız. Genel Başkanımız bunun sözünü verdi ama bu yetmiyor. Bizim esas projemiz Filyos limanını yapmak ve Filyos Projesi’ni hızlandırmaktır. Bunun en önemli ayaklarından bir tanesi de Zonguldak Filyos Saltukova havaalanı yoludur. Bu yolla beraber bölgede yapılacak olan fabrikalara rahatlıkla ulaşacaklar ve ulaşım sorunu da çözülecektir. Bunlar giderayak çalışmalar başlattılar ama çok yavaş ilerletiyorlar. Marmara denizinin altından tüneller geçitler yapıyorlar ama Zonguldak’ta insanları kandırıyorlar. Yavaş yavaş yapıp insanları oyalıyorlar” dedi.

İKRAMİYE İLE BATACAKSAK VAY HALİMİZE

Emeklilere vaad ettikleri birer maaş ikramiyeye kaynak soranlara da cevap veren Turpcu, bu parayla ülke batacaksa zaten ülkenin durumunun vahim olduğunu söyleyerek, “Bizler emekli maaşlarını 1500 TL yapacağız, dini bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğiz, asgari ücretleri 1500 TL yapacağız diyoruz. Kaynağı neren bulacaksınız diyorlar. Hem diyorlar ki Türkiye zengin ülke, hemde emeklilerle ilgili artış yapıldığında hazineyi mi batıracaksınız diyorlar. Eğer emeklilere verilecek olan ikramiyeyle ülke batacaksa vay halimize diyorum. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren 2002 yılına kadar 79 yılda 1 buçuk trilyon dolar para harcandı. O dönemde Türkiye sürekli büyüdü. Fabrikalar yapıldı, kurumlar açıldı. Ülke sürekli üretti. Bunlar ise 12 yılda 1.9 trilyon dolar harcadılar. Bunu harcarlarken o dönemde yapılan birçok kurum kuruluş fabrika hep satıldı. Yani bunlar 79 yılda harcanan paradan daha fazla para harcadılar. Birde üstüne Cumhurbaşkanı için 1100 odalı saray yaptılar. Parayı bu zamana kadar vatandaşa değil kendilerine harcadılar. Para var ama kendilerine harcadıkları için şimdi kaynak nerede diyorlar” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER