KIZLAR BAYRAMINA YAĞMUR ENGELİ

KIZLAR BAYRAMINA YAĞMUR ENGELİ
gundemeregli.com- Alaplı ilçesinde, Ramazan ve Kurban Bayramı´nın son günü kutlanan halk dilinde Kızlar Bayramı olarak bilinen Gençler Bayramı, yağmur nedeniyle sönük geçti. Yağışlı havaya aldırmayan gençler cadde üzerinde müzik eşliğinde göbek atarak bayramı kutladı.
Alaplı’nın Hükümet Caddesinde genç kız ve erkekler en güzel kıyafetlerini giyerek cadde üzerinde saatlerce turladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kızlar ve erkekler birbirleriyle tanışabilmek için caddede dolaşırken, havanın yağışlı olması nedeniyle bazı gençler işyerlerine sığındı. Bazı gençler yağışa aldırış etmeden sevgilileri ile el ele tutuşarak bayramın zevkini yaşadı. Hızını alamayan gençler yağışlı havaya aldırmadan müzik eşliğinde saatlerce göbek attı. Gençler, bir yandan tur atarken kaçamak bakışlarla birbirlerini beğenmeye çalıştı. Halk dilinde ´Kızlar Bayramı´ olarak bilinen ve belediye meclisi kararıyla adı ´Gençler Bayramı´ olarak değiştirilen bayram ilgi gördü.
Kızlar Bayramı olarak adlandırılan geleneğin adının aslında Gençler Bayramı olduğunu belirten Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bu geleneğin eski yıllara dayandığını belirterek şöyle konuştu: “Alaplı’da yıllardan beri süre gelen bir gelenek var. Bu geleneğe göre dini bayramların son günü Alaplı’da Gençler Bayramı’ olarak kutlanıyor. Alaplı’nın köylerinden ve çevre belde ve ilçelerden genç geliyor. Çarşı merkezinde toplanıyorlar. Eğlenceler oluyor, yürüyorlar ve sosyal mekanlara gidiyorlar ve bayramlarını geçiriyorlar. Biz bu bayrama ‘Gençler Bayramı’ diyoruz. Bu seneki bayram biraz sönük geçti. Havanın yağışlı olması dolayısıyla fazla bir şey yapamadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel eğlencelerle bu bayramı kutlayacağız.”
Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2013, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER