KOCASINI ÖLDÜREN KADIN,YAŞADIKLARINI ANLATTI

KOCASINI ÖLDÜREN KADIN,YAŞADIKLARINI ANLATTI
gundemeregli.com-Zonguldak’ta, eşini öldüren Ayşegül Erke’nin yargılanmasına başlandı. Kocasını öldüren Ayşegül Erke, meşru müdafaa sınırları içerisinde kaldığı gerekçesiyle adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.
Olay, Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 8 Ocak 2014 tarihinde meydana geldi. Şiddet uyguladığı iddia edilen eşini boğarak öldüren Ayşegül Erke, yaptıklarının meşru müdafaa sınırları içerisinde kaldığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.
Zonguldak Adliyesi’nde görülen davada yargılanmasına başlanan Ayşegül Erke, yaşadıklarını anlattı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz katılan Ayşegül Erke, şöyle konuştu: “Silah odadaydı. O da silahın olduğu odaya gitti. O korkuyla çocuklarımın kaçmasını istedim. Başka odaya gittiler. Eşim elinde bıçakla bana doğru hamle yaptı. Ben de karnına sarılıp duvara çarptım. O sırada bıçak elinden düştü. Bıçağı eline alamadan boğazına yapıştım. Öldürme kastım yoktu. Sonra hareketsiz kaldı, bayıldığını düşündüm.
Çiftin kızları R. Erke de olay günü yaşadıklarını anlattı. Hayatını kaybeden Mehmet Ali Erke’nin ailesinin avukatı ise Ayşegül Erke’nin tutuklanmasını talep etti. Ancak bu talep reddedildi. Dava 26 Haziran 2014 tarihine ertelendi.
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER