Komşusunu vuran sanık tahliye oldu

Zonguldak’ta yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu alkollü olduğu iddia edilen komşusu Ali G.’yi silahla yaralayan 42 yaşındaki emekli maden işçisi Yasin Ç. 18 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada tahliye oldu.

Komşusunu vuran sanık tahliye oldu
İHA-Zonguldak’ta yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu alkollü olduğu iddia edilen komşusu Ali G.’yi silahla yaralayan 42 yaşındaki emekli maden işçisi Yasin Ç. 18 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada tahliye oldu. 
15 Mart 2015 tarihinde Asma Mahallesi Dağbaca Sokak’ta meydana gelen olayda Yasin Ç., evinin yakınında kaçak maden ocağı bulunan Ali G.’nin yüksek sesle müzik dinlemesinden rahatsız olmuş ve uyarmak için dışarıya çıkmıştı. Ancak çıkan tartışma sonrasında Ali G.’nin, Yasin Ç. ve oğlu Sebahattin Ç.’ye keserle saldırması üzerine Yasin Ç. silahla 4 el ateş ederek, Ali G.’yi yaralamıştı. İki bacağı ve belinden yaralanan Ali G., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Olay sonrası Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede Yasin Ç. için ´kasten öldürmeye teşebbüs, hakaret ve silahla ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokmak´ suçlarından toplam 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Yasin Ç.’nin oğlu Sebahattin Ç. ve Ali G. için ise ‘kasten yaralama’ suçundan 5’er yıl hapis istemi ile dava açılırken, Ali G.’nin ablası Sabriye K. için de ‘hakaret ve tehdit’ suçundan dava açılmıştı.
Zonguldak Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan tutuklu bulunan Yasin Ç. ve ‘Kasten Yaralama’ suçundan 5 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanan oğlu Sebahattin Ç. hakim karşısına çıktı. Davada taraf avukatları ve yakınları da hazır bulundu.
Mahkeme heyeti tarafından söz verilen Yasin Ç. savunmasında, “42 yaşına kadar karakol görmedim. Kızım diş hekimliği okuyor. Ona maddi olarak yardımcı olmam gerekirken, ailem onun rızkından bana ayırıp yardımcı oluyor. Hayatımda hiç bu kadar asalak olmamıştım. Önce Allah’a sonra size güveniyorum” dedi.
Mahkeme heyeti sanık Yasin Ç.’nin kaçma şüphesinin olmaması ve tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurarak tahliye edilerek tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi. ‘Hakaret ve Tehdit’ suçundan yargılanan Ali G.’nin ablası Sabriye K.’nin ise beraatına karar verildi.
Yasin Ç. hakkında tahliye kararının verilmesi ile birlikte salonda bulunan yakınları alkışlayıp sevinç çığlıkları attı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, Yasin Ç.´nin yakınlarını sessiz olmaları konusunda uyardı.
Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER