Kömürspor´un otopark isyanı

Zonguldak Kömürspor’un tek kalıcı gelir kaynağı olan otopark, Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun şikayeti üzerine harfiyat dökülerek kapatıldı. Otoparkın kapatılması üzerine taraftarlar ve kulüp başkanı eylem yaptı.

Kömürspor´un otopark isyanı
Zonguldak Kömürspor’un tek kalıcı gelir kaynağı olan otopark, Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun şikayeti üzerine harfiyat dökülerek kapatıldı. Otoparkın kapatılması üzerine taraftarlar ve kulüp başkanı eylem yaptı. 

Zonguldak’ta şehrin göbeğinde bulunan ve adeta çöplük olarak kullanılan Lauvar Alanı, belediye tarafından Zonguldak Kömürspor’a otopark olarak tahsis edildi. Zonguldak Kömürspor’un tek kalıcı gelir kaynağı olan otopark, Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun savcılığa şikayet etmesine üzerine TTK tarafından kapatıldı. Harfiyat dökerek otomobillerin geçmesi engellenirken, bir çok sürücü zor anlar yaşadı. Karar üzerine Zonguldak Kömürspor taraftarları ve kulüp başkanı Süleyman Caner otoparkta eylem yaptı.



“ONLARIN SUÇU YOK”


Otoparkın kapatılmasına sert tepki gösteren Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, “Belediyemiz burayı otopark olarak bize tahsis etti. TTK Genel Müdürümüz de bize destek oldu. İki sezondur sabit gelirimiz burası. Maalesef Karabük’te anıtlar koruma kurulu bir dilekçe yazarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Belediye ve TTK hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Onların bir suçu yok. Futbol sadece A takım ile olmuyor. Bu takımın her türlü ihtiyacı var. Bunları bir nebze olsun buradan karşılamaya çalışıyoruz” dedi.



“HEM YAZI İSTİYORSUN, HEM SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORSUN”

Başkan yardımcısının Karabük’e konu ile ilgili görüşmeye gittiğini belirten Caner, “Oradaki arkadaş, “Benim bir suçum yok. Emniyet bana bir yazı yazarsa olur’ demiş. Biz göreve gelmeden burası tır parkı olarak kullanılıyordu. Bizim basınımız yazınca artık tırlarda kalmadı. Buna rağmen Karabük hala dosyayı kapatmadı. İlla bir yazı istiyor. ‘Bu yazı gelirse bizim için sakınca yok’ diyorlar. Bu bir çelişki. Hem yazı istiyorsun, hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuyorsun. Sayın valimizin bu konuyu çözeceğine inanıyoruz” diye konuştu.



“BURADA İKİ TANE KULENİN NESİNİ KORUYORLAR”


Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan yetkililerin gelip sürekli alanda fotoğraf çektiklerini ifade eden Süleyman Caner, “Biz bu kadar ileri gideceklerini düşünmüyorduk. İş savcılığa gidince yapacak bir şey kalmadı. Koruma kurulu burada iki tane kuleyi koruyor. Burada 10 gün çadır açık kaldı, mitingler yapılıyor. İki tane araç çekincemi zarar geldi. Buranın otoparka ihtiyacı var. Bunun altında ben düşmanlık aramıyorum ama bu maksatla bu işi yapıyorlarsa bizde gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Taraftarlar kapatılan alanda tezahürat yaptı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER