Konuta ihtiyacı olan emeklileri kayıt altına aldık

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, TOKİ’nin 260 ay vadeyle ev yapacağı konusuna açıklık getirdi.

Konuta ihtiyacı olan emeklileri kayıt altına aldık
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, TOKİ’nin 260 ay vadeyle ev yapacağı konusuna açıklık getirdi. Çalışkan, “Biz ev veremeyiz ev de yapamayız. TOKİ ile ilgili Türkiye çapında bu işi başlatarak konuta ihtiyacı olan emeklileri kayıt altına aldık” diye konuştu.
Genel Başkan Satılmış Çalışkan, derneğin Zonguldak Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Divan Başkanlığı’na genel başkanın seçildiği kongrede, Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu tek liste ile aday oldu.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başlayan kongrede konuşan Genel Başkan Satılmış Çalışkan, TOKİ’nin emeklilere 250 TL taksitle ev yapacağı konusuna açıklık getirdi. Çalışkan, “TOKİ meselesi gündemimizde geniş yer aldı. Herhalde bunu çok merak edenler konuşanlar vardır. Biliyorsunuz bu yaz dönemi iki tane seçim yaptık. Bu seçimlere muhalefet olsun, iktidar olsun bazı taahhütlerde bulundular. Bu taahhütlerden birisi emeklilere peşinatsız 240 ay vade 250 TL taksitle olacağını söylediler. Şu anda biz Türkiye çapında bu işi başlatarak konuta ihtiyacı olanları kayıt altına aldık. Daha önce dediğim gibi bizim yaptığımız emeklileri kayıt altına alıp süreci her gün takip etmektir. Bazı arkadaşlar Emekliler Derneği’nin ev verdiğini söylüyor. Biz ev veremeyiz, ev de yapamayız. Ama bu işin yapılması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Seçimlerden önce biz bütün partilere emeklilerin taleplerini iletiriz. Biz emekliler olarak neler istiyoruz. Ne mağduriyetlerimiz var onları iletiriz” diye konuştu.
“İNTİBAK YASASINI BEKLİYORUZ”
Çalışanlara yapılan ücret artışlarının emeklilere de yansıtılmasını talep eden Satılmış Çalışkan, “Burada parlamentoya taleplerimiz olarak çalışanlar ile emekliler arasındaki ücret uçurumunun giderilmesidir. Çalışanlara yapılan ücret artışlarının emeklilere de aynen yansıtılmasıdır. Yeni bir İntibak Yasası’dır. Fakat bu İntibak Yasası iki kişiye, beş kişiye değil komple emekliyi ele alacak. Çünkü emeklilerin maaşları arasında uçurumlar vardır. Bu gün 2000 öncesi emeklilerden ben 25 yıl hizmeti 9 bin civarında prim günü olan emeklilerimizin maaş durumlarını ele alıyorum. 2000 öncesi emekli olan 1. Dereceden emekli olan vatandaşlarımızla aralar farklı farklı, 2014’e geldiğimizde 1000 lira fark var. Aynı hizmet aynı prim aynı derecedir. Ona göre aralarda da farklar var. Bunların komple ele alınarak emeklilere hizmet ve primine dayalı bir İntibak Yasası çıkartılmasını talep ediyoruz. Bu sosyal devletin başta gelen görevidir” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER