Kore Gazisi Eşleri ve Yakınlarına Plaket verildi

Kore Gazisi Eşleri ve Yakınlarına Plaket verildi

Kore Gazisi Eşleri ve Yakınlarına Plaket verildi

Türkiye MuharipGaziler Derneği Kdz.Ereğli Şubesi yönetimi, Kore savaşının ilk muharebelerindenolan Kunuri Muharebesi’nin 66’ncı yıldönümü dolayısıyla ilçedeki vefat eden KoreGazileri’nin eşlerine düzenlenen törenle teşekkür plaketi sundu.

Dernek binasındagerçekleştirilen törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölgeve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Kdz.Ereğli Belediye BaşkanıHüseyin Uysal ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan katıldı.

Dernek Şube BaşkanıTemel Şahin, Kore Savaşı içindeki Kunuri Muharebesi’nin 66’ncı yıldönümündeilçedeki vefat eden Kore Gazilerinin eşlerine plaket sunmak üzeretoplandıklarını belirterek protokol üyelerine katılımlarından dolayı teşekküretti.

Kdz.EreğliKaymakamı Nazım Madenoğlu da konuşmasında Türk askerinin Kore’de dünya barışınısağlamak adına büyük kahramanlık örneği sergilediğini ifade etti ve bu anlamlıgünde bulunduğu için onur duyduğunu dile getirdi.

Dahasonra vefat etmiş Kore Gazileri adına eşleri ile yakınlarına KaymakamMadenoğlu, Bölge ve Garnizon Komutanı Manioğlu, Belediye Başkanı Uysal veJandarma Komutanı Tufan tarafından plaketleri sunuldu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER