Küçük bedeni hastalığa yenik düştü

Akçakoca ilçe halkının iyileşmesi için kampanyalar düzenlediği kan kanseri hastası İlim Akyar, tedavisi için gerekli uygun iliğin bulunmasına rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.

Küçük bedeni hastalığa yenik düştü
 Akçakoca ilçe halkının iyileşmesi için kampanyalar düzenlediği kan kanseri hastası İlim Akyar, tedavisi için gerekli uygun iliğin bulunmasına rağmen yaşam mücadelesini kaybetti. 

Ekim 2013´te aşırı yorgunluk ve yüksek ateş şikayetiyle getirildiği Akçakoca Devlet Hastanesi´nde kan kanseri olduğunu öğrenen 11 yaşındaki İlim Akyar, Akçakoca halkının da büyük desteğiyle iki yıldır verdiği mücadeleyi kaybetti. Tedavisi için gerekli uygun ilik bulunmasına rağmen yaşam mücadelesini kaybederek hayata veda eden lösemi hastası İlim Akyar, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Akçakoca’da vazife yapan Polis memuru Melih Akyar’ın ilköğretim öğrencisi olan 11 yaşındaki kızı İlim Akyar’ın cenaze namazını İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı kıldırırken, cenaze törenine ilçe protokolünden çok sayıda ismin yanı sıra, Düzce ve Akçakoca’nın emniyet personeli ve çok sayıda vatandaş ve İlim’in sınıf arkadaşları katıldı.

İki yıl önce konulan teşhis sonrasında tedavi süreci başlayan Akyar için uygun donör bulabilmek uğruna başlatılan ve gerek yurt içinde gerekse yurt dışında devam eden çalışmalar kapsamında, babasının görev yeri Akçakoca’da da İlim´e umut olacak bir kampanya başlatılmış, onlarca kişi İlim’e umut olmak için kampanyaya katılmıştı. İlim’e umut olacak haber iki ay önce yurt dışından gelmiş, uygun donör bulunmuştu. Donörden alınan kan ve doku örnekleri çeşitli testlerden geçirilip tedavi süreci devam ederken, ağır tedavi koşullarına dayanma direncini yitiren İlim Akyar ise hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, doktorlarının donörden alınacak kök hücre nakli eşleşmesinin yüzde 10 oranında düşük bir ihtimal olduğunu söylemesine rağmen, aile ve sevdiklerinin desteğiyle tedaviye devam eden küçük İlim, hayat mücadelesini kaybederken, cenazesi Akçakoca Merkez Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Yukarı mahalle mezarlığına defnedildi.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER