Kurban Kesim yerleri belirlendi

Kdz. Ereğli ilçesinde kurban kesim yerleri ve ücretleri belirlendi

Kurban Kesim yerleri belirlendi

Kdz. Ereğli ilçesinde kurban kesim yerleri ve ücretleri belirlendi. Kurban Hizmetleri Komisyonu 2015 yılı Kurban Bayramıyla ilgili olarak yaptığı Basın duyurusu yayınladı. Yayınlanan duyuru şu şekilde;

KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU BAŞKANLIĞINDAN;

İlçemizde oluşturulan “Kurban Hizmetleri Komisyonu 2015 yılı Kurban Bayramıyla ilgili olarak kurban kesebilmelerini sağlamak amacıyla aşağıdaki kararları almıştır.

1-İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonumuz, kurban satış ve kesim yeri tesislerinin yerlerini belirlemiştir. Buna göre:

a) Kurban atış yeri olarak ilçemiz Kavaklık Mahallesi Devrek Yol ayrımı mevkiinde Belediyece tespit edilmiştir.

b) Kurban Kesim Yerleri :

1-Kepez Dubleks Evler Yanı

2-Belediye Mezbahası

3-Gülüç Bel. Merk M. No:6 (Boş Bina altı) Olarak tespit edilmiştir.

2- Kurban kesim yerlerinde, Kurban Hizmetleri Komisyonunca görevlendirilen kasaplar Kurban kesimini gerçekleştireceklerdir.

3- Kurban kesim ücreti olarak vatandaşlarımızdan büyükbaş hayvanlar için 220,00 TL, küçükbaş hayvanlar için makbuz karşılığı 60,00 TL alınacaktır.

4- Kurban kesim tesislerimizde, kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlarımızdan tesisten yararlanma ücreti olarak büyükbaş hayvan için 20,00,-TL, küçükbaş hayvan için ise 10,00,-TL için makbuz karşılığı alınacaktır.

5- Kurban kesim ücretleri kurban kesim yerindeki Din Görevlilerine makbuz karşılığında yatıracak ve alacakları sıraya göre kurbanları kesilecektir.

KESİM YAPILAMAYACAK YERLER VE ATIKLAR İLE İLGİLİ HUSUSLAR;

1-Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerler, anayollar-tali yollar, evlerin sokağa açılan kapı önü vb. yerlerde kurban kesimi yapılmaz

2-Biriken gübre, çöp ve sakatat ile diğer atıklar çevreye zarar vermeyecek şekilde üstü kapalı bir mahalde toplanır ve daha sonra hijyenik şartlara uygun olarak izale, bertaraf ve tahliyesi sağlanacaktır.

CEZAİ HÜKÜMLER

Karar, Yönetmelik, Tebliğ, Kurul ve Komisyon Kararlarına aykırı hareket edenler hakkında aşağıdaki cezai işlemler uygulanacaktır:

a) Kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere ise Çevre Kanunu 20 nci maddesinin (j) bendi gereğince (46.50 TL) kırk altı lira elli kuruş cezai işlem uygulanacaktır.

b) Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerler, anayollar-tali yollar, evlerin sokağa açılan kapı önü vb. yerleri kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atık ve iç organları sokak, cadde ve parklarda bırakanlara, Çevre Kanunu 20 nci maddesinin (s) bendi gereğince (186.00 TL) yüz seksen altı lira cezai işlem uygulanacaktır.

KESİM HİZMETLERİNDEN YARARLANMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIN BİLGİ ALABİLMELERİ İÇİN TELEFON NUMARALARI.

[*]Kdz. Ereğli Müftülüğü : 323 7160- 323 7061

[*]Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü: 333 1 153

Kdz.Ereğli Müftülüğü

Müftü Mah. Meydanbaşı Caddesi Çamlık Sokak Kaynak Apt. KDZ. EREĞLİ Ayrıntılı bilgi için irtibat: Şef H.ÜSTÜNDAĞ

Tel: (0372) 323 71 60-61, Faks : (0372) 323 35 15

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER