KURBANLIK YAKALAMA TİMİ OLUŞTURULDU

KURBANLIK YAKALAMA TİMİ OLUŞTURULDU

gundemeregli.com- Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı dolayısıyla İlçemiz Delihakkı mevkiine kurulan hayvan pazarında Kdz.Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından periyodik olarak ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır.

Kurban pazarında denetimler

Araç üstü ve motorlu sırt pompaları ile yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları ile birlikte belediye veterinerleri tarafından pazara giriş yapan kurbanlık hayvanların kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporları kontrol edilmekte hastalık şüphesi olan hayvanlar sağlık kontrolünden geçirilmektedir.

Kurbanlık yakalama timi

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan kaçan kurbanlık yakalama timi vatandaşlarımızın kontrol altına alamadığı kurbanlık hayvanları bu amaçla kullanılan ekipman ve sakinleştirici ilaçlar uygulayarak kontrol altına almaktadır. Vatandaşlarımız bu hizmetten yararlanmak için 3331333 nolu belediye santralini, 3150102 nolu Veteriner İşleri Müdürlüğünü arayabilirler.

Kurban kesim noktaları

Kurban Bayramında vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı ortamlarda ehil kasaplar eşliğinde kurbanlarını kestirmeleri amacıyla 3 adet kesim noktası oluşturulmuştur. Kurban Kesim Komisyonu tarafından belirlenen ve büyükbaş hayvanlar için 185 TL , küçükbaş hayvanlar için 60 TL olarak belirlenen kesim ücreti karşılığında kesim noktalarında vatandaşlarımız kurbanlarını kestirebilirler. Kesim noktaları; Balı Mahallesi Belediye Mezbahası , Kadıtarlası semt pazarı yanı , Kepez Dubleks Evler yanı olarak belirlenmiştir.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2012, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER