KURBANLIK YAKALAMA TİMİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

KURBANLIK YAKALAMA TİMİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

gundemeregli.com-Kdz.Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, Kurban Bayramı ile ilgili olarak Belediye tarafından yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Bulak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

İlçemiz Kurban Hizmetleri Komisyonu toplanmış ve özetle aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1. Kurban kesim yerleri:

a. Belediye Mezbahası,

b. Kadı Tarlası Semt Pazarı Yanı,

c. Kepez Dubleks Evler Yanı olarak tespit edilmiştir

2. Kesim yerlerinde kasap ve din görevlisi görev yapacaktır.

3. Komisyonca belirlenen kesim yerlerinde yapılacak kesimlerde büyükbaş hayvanlar için 190 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 60 TL kesim ücreti alınacaktır.

4. Kesim yerlerinde kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlardan tesisten yararlanma ücreti olarak büyükbaş hayvan için 20 TL, küçükbaş hayvan için 10 TL ücret alınacaktır.

5. Belirlenen kesim yerleri dışında, cadde ve sokaklarda kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecek, kesenler 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu gereğince 88 TL para cezası uygulanacaktır.

6. Kurbanlarını kendi bahçelerinde veya kapalı bir yerde kesmek isteyen vatandaşlara çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek tedbirleri almak ve kurban atıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömmek kaydıyla engel olunmayacaktır.

KURBANLIK YAKALAMA TİMİ

Yapılan açıklamada ayrıca Kurban Bayramına özel olarak Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan “Kurbanlık Yakalama Timi”nin vatandaşlarımızın hizmetinde olduğu, kaçan kurbanını yakalayamayan veya kurbanını zapdedemeyen vatandaşlarımızın Belediye Zabıta Müdürlüğüne ait 153-3331153 no’lu telefonlara müracaat edebileceği bilgisi verilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 07:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Suat Eser
Ali Suat Eser - 11 yıl Önce

o ne, roket atar gibi...

SIRADAKİ HABER