KURUMLAR ARASINDA ÖRNEK DAYANIŞMA

KURUMLAR ARASINDA ÖRNEK DAYANIŞMA
gundemeregli.com-Devrek’te sergilenen kurumlar arası dayanışma ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Zonguldak’ın Devrek İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Devrek Kaymakamlığının, başvuru sahibi olduğu ve BAKKA’nın 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “ Devrek Baston ve Üreticilerinin Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi ve Online Satış Platformunun Oluşturulması (DEBASP)” isimli projesinin açılışı ve Devrek TSO’nun hazırladığı ve BAKKA tarafından 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen “Devrek Bastonculuğu Mevcut Durum Analizi Envanter Çalışması ve Devrek Evi Fizibilite Raporu Projesi” nin de kapanışı Vali Ali Kaban’ın katılımları ile gerçekleştirilirken, birbirinin devamı niteliğinde olan bu iki katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. TSO Meclis Başkanı İlkin Taşçı, yapmış olduğu açıklamada, ‘Odamız tarafından ilçemizin sanat değeri taşıyan baston üretimini geliştirmek ve uluslararası platformda tanıtmak olduğu kadar, baston üreticilerimizin mali portföylerine katkıda bulunmayı hedefleyen çalışmaları ve proje faaliyetlerini başarılı bir şekilde bitirmiş bulunmaktayız. Projemizin sonuç raporlarını aktarmak amacıyla, Zonguldak Valimiz Sayın Ali Kaban’ın teşrifleri ile odamız toplantı salonunda kapanış etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir” dedi. Devrek Kaymakamlığı ve Devrek TSO’nun hazırlamış olduğu bu iki proje, birbirlerinin devamı niteliğinde olup, sonuçlandırılmış olan TSO Projesinin ardından başlatılan Devrek Kaymakamlığı Projesi ise 9 ay sürecektir.
Görkemli bir törenle açılışı yapılan DEBASP Projesi kapsamında gerçekleşecek olan faaliyetler ile Devrek İlçesinde faaliyet gösteren baston üretici ve satıcılarına Satış Pazarlama Teknikleri, Müşteri İlişkileri ve İkna konularında beceri kazanma düzeyinde eğitim verilecek, tüm baston üretici ve satıcılarının satış yapabilecekleri bir e-ticaret sitesi oluşturulacaktır. Proje kapsamında baston üretici ve satıcılarına e- ticaret sürdürebilmeleri açısından temel bilgisayar okuryazarlığı eğitimi verilecek ve ulusal ve uluslararası pazarda Devrek Bastonunun tanıtımı ve bilinirliğini artırmak amacıyla ulusal ve uluslar arası fuarlara katılım sağlamaktır.
DEBASP Projesinin açılış konuşmasında Devrek Kaymakam Vekili Sayın Orhan Yalınız, “ İlçemizde bastonculuğun mevcut konumda daha yukarı noktalara taşınması konusunda başta sayın Valimizin katkı ve destekleri olmak üzere çeşitli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Tüm bu çalışmaların devamı niteliğinde olan bugün açılış etkinliğini gerçekleştirdiğimiz Projemizin de hem baston ustalarımız hem de ilçemiz için olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Projemiz hem bölge kültürünü ve kimliğini geliştirerek çeşitlendirecek uygulamalara destek verilmesi, yerel-yöresel ürünleri ticari ürüne dönüştürülmesi hem de dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması için ihtiyaç duyulan altyapının oluşturulması, yaşam kalitelerinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda İlçemizde faaliyet gösteren baston üretici ve satıcılarına satış-pazarlama teknikleri ile müşteri ilişkileri ve ikna konusunda beceri kazanma düzeyinde eğitimler vermek, baston üretici ve satıcılarının ürünlerini pazarlayabilecekleri online satış platformu oluşturmak projemizin başlıca amacıdır” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER