Kutsal toraklardan dönen umreciler için mevlid-i şerif okutuldu

Kdz. Ereğli’ye Bağlı Kocaali mahallesinde 9 Ocak’ta kutsal topraklara giderek yurda dönen Umreciler için Mevlid-i şerif okutuldu.

Kutsal toraklardan dönen umreciler için mevlid-i şerif okutuldu

Kdz. Ereğli’ye Bağlı Kocaali mahallesinde 9 Ocak’ta kutsal topraklara giderek yurda dönen Umreciler için Mevlid-i şerif okutuldu.

Kdz. Ereğli Kocaali Mahallesi Camii önünde gerçekleştirilen Mevlid-i şerif programına Yığılca İlçe Müftüsü Hüseyin Akkaya, çevre ilçelerde görev yapan İmam-Hatipler ve mahalle halkı katıldı.

Öğle namazının Ardından Yasin-i şerif okunması ile başlayan program İmam-Hatipler tarafından İlahiler okunması ile devam ederken Program sonunda vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Kdz. Ereğli Kocaali Mahallesi Camii-İmam Hatibi Fatih Akkaya Programda emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu programın maddi manevi hazırlanmasında emeği geçen bütün umrecilerimizden Allah razı olsun,46 kişilik bir grupla umre yolculuğumuzu gerçekleştirdik,7 gün Mekke,7 gün Medine olmak üzere toplamda 14 gün rabbim nasip etti. Umre yolculuğunu yapıp tekrardan nasip oldu. Bu dönüşümüzde istedik ki Kocaali Mahallesi camiimizde birlik beraberlik içersinde hem manevi Hemde maddi ziyafete dönüştürelim istedik bu vesile ile 46 kişilik umre grubuma ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Ayrıca grubumuzda olup ta şu an aramızda bulunamayan bizlere selamını ileten umrecilerimiz var hepsinden Allah razı olsun, Kütahya, Nevşehir ve Afyondan selamlar var. Selamlarını iletiyorlar. Bizde vesile olalım inşallah, Allah hepsinden razı olsun, Yüce Mevla bugünkü mevlidimizi mübarek eylesin hayırlara vesile eylesin, inşallah Kutsal topraklara tekrar gidebilmeyi, gidemeyenler içinde bir an önce kutsal topraklara ulaşıp oralara yüz sürebilmeyi herkese hepimize nasip eylesin inşallah, Kdz. Ereğli İlçe Müftümüz Sayın Recai Albayrak rahatsızlığından dolayı aramızda olmadılar,selamlarını ilettiler” şeklinde konuştu.

DUYARLI VATANDAŞLARDAN KAN BAĞIŞI

Diğer yandan Mevlid-i şerif programı kapsamında Kocaali Mahallesi ve Kızılay İşbirliği ile vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER