“Kutsal Zaman Dilimleri Olan Üç Aylarınızı Tebrik Ederiz”

İçinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi´ni barındıran üç aylar Bugün (Pazartesi )başladı

“Kutsal Zaman Dilimleri Olan Üç Aylarınızı Tebrik Ederiz”

İçinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi´ni barındıran üç aylar Bugün (Pazartesi )başladı. Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğünce “Meydan başı Camii’nde “Regaib kandili özel programı düzenlenecek, Miraç Kandili 15 Mayıs ve Berat Kandili 1 Haziran´da idrak edilecek. Ramazan ayı ise 18 Haziran Perşembe günü başlayacak. Kuran-ı Kerim´de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’de 13 Temmuz´da ihya edilecek. Ramazan Bayramı da 17, 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde kutlanacak.

“ÜÇ AYLAR, HAKKIN RIZASINI ARAMAK İÇİN FIRSATLARLA DOLU BİR ZAMAN DİLİMİDİR”

Üç Aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak yayımladığı mesajında ; “Yüce Allah, kullarına olan rahmetinin bir boyutu olarak insanlar içerisinde özel insanlar, mekânlar içerisinde özel mekânlar, zamanlar içerisinde de özel zamanlar yaratmıştır” dedi.

Müftü Albayrak şunları ifade etti;

“Dini geleneğimizde bu özel zamanlardan biri de, Mevlâ’mızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı üç aylar mevsimidir.Manevi iklimi ile ruhlarımızı kuşatan, gönüllerimizi ferahlatan üç aylara 20 Nisan 2015 pazartesi ( 1 Recep 1436) günü bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), üç aylara ulaştığında:“Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır”(Ahmed b. Hanbel; Müsned,1/259)şeklinde duada bulunurdu. Bizim de bu değerli zaman diliminden azamî ölçüde istifade etmenin ve kandil gecelerinin aydınlığında bereketli bir mevsim geçirmenin gayretinde olmamız gerekir.Üç aylar, Hakkın rızasını aramak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir. Üç aylar, mahzun gönüllere neşe ve sevinç kaynağı olmak, yıkık kalpleri mamur eylemek, insanı insan yapan, değerine değer katan bütün güzelliklerle bu feyizli anlardan nasiplenmek mevsimidir.23 Nisan 2015 Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regâib kandilini idrak edeceğiz. Asırlardan beri kutlaya geldiğimiz Regâib, arzu ve istek anlamlarına gelir. Regâib gecesi, müminlerin mağfiret mevsimi üç aylara rağbet etmeleri ve onun taşıdığı manalardan, değerlerden istifade etmeleri gerektiğine dair mesaj yüklü bir gecedir.Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Yanlış ve kusurlarımızdan dönelim, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açalım. Aramızdaki çatışma ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakalım. Yüce Dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşması için çaba sarf edelim.Bütün yapıp ettiklerimizi bir kez daha gözden geçirelim. Kalb-i selim dışında hiçbir şeyin fayda vermediği o gün gelmeden önce nefislerimizi hesaba çekelim. Bilelim ki Müslüman, elinden ve dilinden diğer Müslümanların selamette olduğu kimsedir. Mümin, elinden ve dilinden diğer müminlerin güven duyduğu, emin olduğu kimsedir. Müslüman Müslümana zulmetmez. Müslüman, Müslüman kardeşinin hakkına ve hukukuna el uzatmaz. Müminler kardeştirler. Hiçbir çıkar, menfaat ve maslahat, müminlerin Kardeşlik hukukunu ihlal etmesine neden olmaz. Hiçbir mümin, bir başka müminin hak ihlali üzerine varlık tesis edemez. Yine bilelim ki bugün Müslümanların yapması gereken, kardeşliğin edebiyatını yapmak yerine kardeşlik ahlakını ve hukukunu var etmek, yaşamak ve yaşatmaktır.Bu duygu ve düşüncelerle Ereğli’de yaşayan kardeşlerimizle birlikte bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER